4 ημέρες, 5 ημέρες, 6 ημέρες, 7 ημέρες
Διάρκεια
Group, Οδική εκδρομή
Tour Type
Βουλγαρία, Ευρώπη, Μπάνσκο
Προορισμός

Απόδραση στο ..BANSKO !!!

Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας αποτελεί ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα και είναι ψηλά στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων. Διαθέτει ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, πράγμα που το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του σκι. Οι συνθήκες που επικρατούν στο χιονοδρομικό είναι ιδανικές ακόμα και με τεχνητό χιόνι και η αρκετά κοντινή του απόσταση από τη χώρα μας το αναδεικνύει σε περιζήτητο προορισμό. Το Μπάνσκο αποτελεί ένα γραφικό χωριό της Βουλγαρία και είναι χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς Pirin σε υψόμετρο 976 μέτρων. Κατά μήκος του χωριού εκτείνεται και ο ποταμός Glazne. Τα κτήρια βαλκανικής αρχιτεκτονικής, όπου στεγάζονται ξενοδοχεία και κάποια διαµερίσµατα, δυστυχώς θυµίζουν σε κάποια σηµεία εργατικές κατοικίες, ενώ έντονος είναι ακόµα και σήµερα ο οικοδοµικός… οργασµός.
Να περπατήσετε στον κεντρικό Ul Pirin! Eίναι ο δρόµος ο οποίος από τη µία οδηγεί στο βουνό και από την άλλη στο ιστορικό κέντρο. Σφύζει όλες τις ώρες της ηµέρας από κόσµο, που ντυµένος µε τις στολές του σκι περπατά µε τον εξοπλισµό του – τις περισσότερες φορές ανά χείρας.
Από ένα σηµείο και µετά ο Ul Pirin πεζοδροµείται και δίνει τη θέση του σε εικόνες της αυθεντικής πόλης, πριν αυτή γίνει τουριστικό θέρετρο.
Ο δρόµος καταλήγει στην πλακόστρωτη κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει η πέτρινη εκκλησία της Αγίας Τριάδας µε το 30 µ. επιβλητικό καµπαναριό, και λίγα µέτρα πιο πέρα το σπίτι του Βούλγαρου µοναχού Νeofit Rilski, που λειτουργεί ως µουσείο.
Αν βρεθείτε Κυριακή, θα πετύχετε και το υπαίθριο παζάρι µε τους ντόπιους να επιδεικνύουν περίτρανα την πραµάτεια τους!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Αθήνα (από επιλεγμένα σημεία)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

3 ΝΥΧΤΕΣ 23-26/12

4 ΝΥΧΤΕΣ 23-27/12

5 ΝΥΧΤΕΣ 23-28/12

6 ΝΥΧΤΕΣ 23-29/12

 

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

2 ΝΥΧΤΕΣ 23-26/12, 24-27/12, 25-28/12, 26-29/12

3 ΝΥΧΤΕΣ 22-26/12, 23-27/12, 24-28/12, 25-29/12, 26-30/12, 29/12 – 2/13-7/1

4 ΝΥΧΤΕΣ 22-27/12, 23-28/12, 24-29/12, 25-30/12, 2-7/1

5 ΝΥΧΤΕΣ 22-28/12, 23-29/12, 24-30/12

6 ΝΥΧΤΕΣ 22-29/12, 23-30/12

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 2 / 3 / 3 / 4 / 5 / 6
ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ                                                                                                                                          ΩΡΑ

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ                                                                            ΠΡΩΙ       ΒΡΑΔΥ

ΑΛΙΜΟΣ (Παλαιστίνης και Λαμίας 1 – Parking Σκλαβενίτης)   06.00        22:00

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( Β. Αμαλίας είσοδος Εθνικού κήπου)                      06:30        22:30

ΚΗΦΙΣΙΑ (Πλατεία Ελαιών Σ.Μ Θανόπουλος )                             07:00        23:00

ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ  (Olympus Plaza )                                                         08:00        23:45

 

Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 8-10 ώρες [Αθήνα – Μπάνσκο περίπου 750 χλµ].

H αναχώρησή από Μπάνσκο είναι προγραμματισμένη στις 11:00 – 12:00 (ανάλογα με το ξενοδοχείο σας)

• Οι ώρες άφιξης στην Ελλάδα είναι οι εξής:
23:00 – 00:00 στην Αθήνα

• Το Check In στα ξενοδοχεία πλέον είναι μετά τις 14:00 ενώ το Check Out μέχρι τις
11:00 (απαιτείται περισσότερος χρόνος για τον καθαρισμό λόγω των υγειονομικών
πρωτοκόλλων)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με μοντέρνα λεωφορεία με έμπειρους οδηγούς από Aθήνα – Μπάνσκο και επιστροφή ∆ιαμονή με πρωινό ή ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας

Ελεύθερη χρήση των παροχών spa (πισίνα, σάουνα, χαμάμ, αίθουσα χαλάρωσης, γυμναστήριο – όπου παρέχονται)

Δωρεάν μεταφορά στα λιφτ από τα mini van των ξενοδοχείων (όπου διατίθεται)

Έμπειρος συνοδός Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ενοικίαση εξοπλισμού ski/snowboard (ισχύουν ειδικές τιμές!)
Δημοτικό φόρο στο ξενοδοχείο – πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο από τον πελάτη με την άφιξη.

Φιλοδωρήματα, γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, προσωπικά έξοδα

Εισιτήρια λιφτ, επιπλέον γεύματα και ποτά, προαιρετικές εκδρομές, προγράμματα σωματικής ευεξίας

Ταξιδιωτική ασφάλιση με επιπλέον κάλυψη ακύρωσης αναχώρησης

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ή στούντιο ή διαμέρισμα
 • Tα ξενοδοχεία Grand Hotel, St. George Palace & Perun Lodge έχουν επιβάρυνση στην τιμή πακέτου +€25 κατ άτομο για τις αναχωρήσεις 25 & 26/12
 • Οι τιμές ημιδιατροφής (δείπνο) που αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους ισχύουν μόνο με κράτηση από το Γραφείο. Στη reception του ξενοδοχείου η τιμή μπορεί να διαφέρει.
 • Ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο (σε ισχύ) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες (σε ισχύ).
 • Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα.
 • Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων (για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Βουλγάρικη πρεσβεία στην Αθήνα).
 • Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών) με εξαίρεση των αστυνομικών που ταξιδεύουν κανονικά με την υπηρεσιακή τους.
 • Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς.
 • Όλοι οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την ώρα αναχώρησης, να έχουν το κινητό τηλέφωνο του συνοδού της εκδρομής ώστε να επικοινωνήσουν μαζί του σε περίπτωση αργοπορίας και είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη επιβίβασή τους στους ενδιάμεσους σταθμούς.
 • Με βάση το νόμο που διέπει τις μεταφορές με πούλμαν, είναι υποχρεωτική η στάση για 25 – 45 λεπτά για κάθε 4 ώρες διαδρομής. Οι στάσεις για ξεκούραση που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής καθορίζονται με βάση αυτό το νόμο και επηρεάζονται από αστάθμητους παράγοντες όπως κίνηση και καιρικές συνθήκες.
 • Ο κάθε επιβάτης έχει δυνατότητα για 1 βαλίτσα και εξοπλισμό σκι ή snowboard. Η εταιρεία επιφυλάσσεται αναλόγως πληρότητας να αρνηθεί την μεταφορά 2ης βαλίτσας κατ’ άτομο. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευής ή αντικειμένων στο πούλμαν.
 • Προκρατήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις στο πούλμαν δεν γίνονται δεκτές εκτός περιπτώσεων που αφορούν λόγους υγείας. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες και οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων είναι οι βασικές για την κατηγορία του οχήματος.
 • Τα παιδιά έως 4 ετών είναι ∆ΩΡΕΑΝ στα ξενοδοχεία και επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς τα οποία ανέρχονται στα 100€ μετ’επιστροφής
 • Τα παιδιά από 5-12 ετών (1 ή 2 αναλόγως χωρητικότητας) σε πρόσθετο κρεβάτι και έκπτωση 10% στην τιμή πακέτου
 • Οι παιδικές εκπτώσεις γίνονται εφόσον τα παιδιά κοιμούνται στο ίδιο διαμέρισμα με τους γονείς τους: δηλαδή θα πρέπει να μένουν μαζί με 2 ενήλικες που θα πληρώσουν κανονική τιμή ενήλικα
 • Το μονόκλινο έχει επιβάρυνση +50% στη συνολική τιμή του πακέτου
 • Μόνο μεταφορά (χωρίς τη διαμονή) από Αθήνα – Μπάνσκο κοστίζει 100€ το άτομο μετ’επιστροφής
 • Αντίστοιχα, η διαμονή σας, χωρίς τη μεταφορά, έχει έκπτωση 30€ το άτομο
 • Το τρίκλινο δωμάτιο είναι δίκλινο με πρόσθετο πτυσσόμενο κρεβάτι ή καναπές που ανοίγει και γίνεται κρεβάτι
 • Οι μεταφορές από / προς τα lift που πραγματοποιούνται από τα ξενοδοχεία προσφέρονται σε συγκεκριμένες ώρες οι οποίες είναι διαθέσιμες στη reception των ξενοδοχείων. Κάποια ξενοδοχεία λόγω κοντινής απόστασης δεν προσφέρουν μεταφορές. Τα ξενοδοχεία Friends & Casa Karina λόγω κοντινής απόστασης δεν προσφέρουν μεταφορές.
 • Συνοδοί εκδρομών: Η ομάδα των συνοδών είναι πλήρως ενημερωμένη για τις προφυλάξεις και τα πρωτοκολλά υγιεινής και φροντίζει για την τήρηση των μέτρων υγιεινής.
 • Σε περίπτωση που οι εκδρομείς αναχωρούν από διαφορετική πόλη και επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί στο ίδιο λεωφορείο τότε όλοι οι εκδρομείς χρεώνονται με την τιμή της εκδρομής που αφορά την αρχική πόλη αναχώρησης.
 • Οι δραστηριότητες στο βουνό δηλαδή Ski, Snowboard, έλκηθρο, περιήγηση δεν καλύπτονται με ασφάλεια ατυχήματος από το Γραφείο, το οποίο δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού κατά τις δραστηριότητες αυτές. Ασφάλιση παρέχεται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία κάθε ταξιδιώτη ή με την αγορά της κάρτας λιφτ του χιονοδρομικού (αυτήν που περιλαμβάνει ασφάλεια). Η ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Στο ενημερωτικό εκδρομής θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες ώστε να προστατευτείτε όσο ταξιδεύετε και υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στον προορισμό.
 • Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να ταξιδέψετε στη Βουλγαρία ενώ σε περίπτωση οποιαδήποτε αλλαγής στους κανονισμούς θα ενημερώνεστε έγκαιρα από το Γραφείο μας.
 • Η συμμετοχή σας στις οργανωμένες εκδρομές προϋποθέτει την ανάγνωση – κατανόηση και αποδοχή των παραπάνω καθώς και των γενικών όρων συμμετοχής.
 • Προαιρετική Ταξιδιωτική Ασφάλιση (με κάλυψη ακύρωσης ταξιδιού): Σας προτείνουμε να προσθέσετε στην κράτησή σας την ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican η οποία σας παρέχει πολύ σημαντικές καλύψεις και μεταξύ των άλλων και κάλυψη αποζημίωσης ταξιδιού λόγω covid-19. Το κόστος της ασφάλισης ανέρχεται στα 20€ το άτομο και για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να εξοφληθεί το ασφάλιστρο το αργότερο 7 μέρες πριν το ταξίδι ώστε να εκδοθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ασφάλισης.

Bansko, ο απόλυτος value for money χειμερινός προορισμός συνδυάζει τις καλές και σύγχρονες υποδομές με τις ελκυστικές τιμές, αλλά και εύκολη πρόσβαση από την Ελλάδα. Αποτελεί must για τους φίλους του χειμερινού τουρισμού καθώς είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων που απλώνει τις λευκές του πίστες από τα 1.000 ως τα 2.560 μέτρα υψόμετρο. Η μικρή παραδοσιακή πόλη του Μπάνσκο με τα λιθόστρωτα σοκάκια και το διατηρητέο ιστορικό κέντρο του με τα πέτρινα σπίτια του 18ου αιώνα προσφέρεται για βόλτες. Πολυτελή ξενοδοχεία στο Μπανσκο με εξαιρετικά spa και εσωτερικές πισίνες, καζίνο, μπαρ, μοδάτα κλαμπ και φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια mehanas δίνουν το ρυθμό στης apres ski ζωής.

Πρόγραμμα εκδρομής:

1η  ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΝΣΚΟ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από Αθήνα για Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα. Σύντομη στάση, κατόπιν αναχώρηση για Μπάνσκο, θα ανηφορίσουμε για  τα στενά της Κρέσνα και στο Σιμιτλί θα αφήσουμε την εθνική οδό για να διανύσουμε τα τελευταία 42χλμ στην κοιλάδα του ποταμού Ελοβίκο. Θα φθάσουμε στα 950μ υψόμετρο για στο πανέμορφο οροπέδιο του Ραζλόγκ. Άφιξη στο Μπάνσκο και πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Μπάνσκο ή όσοι το επιθυμούν ski στο χιονοδρομικό κέντρο.

2η – 3η – 4η ημέρα: ΜΠΑΝΣΚΟ

Ημέρες ελεύθερες για σκι ή snowboard στο χιονοδρομικό κέντρο ή για να απολαύσετε μία βόλτα και ψώνια στο ιστορικό κέντρο. Μπορείτε να συμμετέχετε σε μία από τις προαιρετικές δραστηριότητες όπως ολοήμερη εκδρομή στη Σόφια, ενώ στο Μπάνσκο βόλτες με 8Χ8 ή περίπατος στον Εθνικό Δρυμό Πίριν ή χαλάρωση στις ιαματικές πηγές της Μπάνια. Το βράδυ πολλές οι επιλογές και οι προτάσεις μας για την έξοδό σας για φαγητό ή ποτό καθώς κάθε εβδομάδα υπάρχουν προγραμματισμένα event στα καλύτερα club του Μπάνσκο!

Τελευταία ημέρα: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση στη reception του ξενοδοχείου σας και αναχώρηση για τα σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας.

Προαιρετικές εκδρομές

Όλες τις προαιρετικές εκδρομές τις πληρώνετε στον αρχηγό στο λεωφορείο.

ΣΟΦΙΑ: Ολοήμερη εκδρομή στη Σόφια. Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη πανοραμική όσο και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Για αγορές η Σόφια προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες, αν σκεφθεί κανείς τα 5 mall. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Μπάνσκο.

Κόστος κατ άτομο: €25

Περιλαμβάνει: Μεταφορά, συνοδό, ξενάγηση

 

ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ:

Ημερήσια εκδρομή στη μεγαλύτερη πόλη της Ν.Δ Βουλγαρίας με την μεγάλη αγορά της ,το πεζοδρομημένο κέντρο της, την παλιά πόλη και τα όμορφα καφέ της δίπλα στον ποταμό Μπίστριτσα.

Κόστος κατ άτομο: €17

Περιλαμβάνει: Μεταφορά, συνοδό

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΠΑΝΥΑ

Επίσκεψη στα φυσικά ιαματικά λουτρά της ευρύτερης περιοχής του Μπάνσκο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ιδιότητες του νερού των πηγών σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.

Κόστος κατ άτομο: €17

Περιλαμβάνει: Μεταφορά, χρήση του Σπα

SKI ΣΤΟ BOROVETS

Ολοήμερη εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο του Borovets για να δοκιμάσουμε τις πίστες σε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά των Βαλκανίων και να θαυμάσουμε το χωριό και τη φυσική ομορφιά του εθνικού δρυμού.

Κόστος κατ άτομο: €55

Περιλαμβάνει: Μεταφορά (δυνατότητα προ-κράτησης για κάρτα λιφτ)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο διεθνής ξενοδοχειακός κανονισμός ορίζει ότι μπορείτε να παραλάβετε το δωμάτιο σας μετά από 14:00 έως 15:00 (check in) και να το παραδώσετε το αργότερο μέχρι τις 12:00 (check out).

Η προσέλευση την ακριβή ώρα συνάντησης για τις αναχωρήσεις, προαιρετικές εκδρομές, ξεναγήσεις, μεταφορές είναι αποκλειστική ευθύνη του ταξιδιώτη και σε περιπτώσεις καθυστέρησης ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να αναχωρήσει χωρίς τον/τους ταξιδιώτες, σεβόμενος τους υπόλοιπους εκδρομείς και την τήρηση του προγράμματος. Στην περίπτωση αυτή ο ταξιδιώτης δε δικαιούται καμία αποζημίωση σε περίπτωση που χάσει κάποια εκδήλωση της εκδρομής, και τα  πιθανά επιπλέον έξοδα προκύψουν (π.χ. μίσθωση ταξί ή μεταφορικού μέσου) βαρύνουν αποκλειστικά τον ταξιδιώτη.

Ο κάθε επιβάτης έχει δυνατότητα για 1 βαλίτσα & 1 σετ εξοπλισμού σκι ή snowboard. Η εταιρεία επιφυλάσσεται αναλόγως πληρότητας να αρνηθεί την μεταφορά 2ης βαλίτσας κατ’ άτομο. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευής ή αντικειμένων στο πούλμαν. Για οποιαδήποτε αντικείμενα αξίας που μεταφέρετε μαζί σας (ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας κ.λπ.) η φύλαξη και εποπτεία τους καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής αποτελεί ευθύνη του ταξιδιώτη.

Το Γραφείο δεν ευθύνεται για ανωμαλίες που μπορεί να προκύψουν στην εκτέλεση της εκδρομής και σε γεγονότα που συνιστούν καταστάσεις ανωτέρας βίας (δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργίες, βλάβες μεταφορικών μέσων όπως πούλμαν κ.λπ.) καθώς επίσης και για πιθανά ατυχήματα, ασθένειες εξαιτίας κλιματολογικών συνθηκών, επιδημίες, δηλητηριάσεις, εγκληματικές πράξεις, κλοπή αντικειμένων, φθορά ή απώλεια αποσκευών, χρημάτων, διαβατηρίων κ.λπ.

Ασφάλιση παρέχεται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία κάθε ταξιδιώτη. Η συμμετοχή στο ταξίδι προϋποθέτει την ανάγνωση – κατανόηση και αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Για να αποφύγετε την μεγάλη αναμονή στη γόνδολα σας προτείνουμε να αγοράσετε το ski pass είτε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας (εφόσον προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία) είτε από τα κεντρικά εκδοτήρια από την προηγούμενη μέρα (κατά προτίμηση απογευματινές ώρες) είτε και από τα εκδοτήρια που υπάρχουν πάνω στο χιονοδρομικό κέντρο την ημέρα που θα ανεβείτε για ski/snowboard. 

Τιμή κατ’ άτομο  από 15 ευρώ 

Περιλαμβάνει: τη μεταφορά με λεωφορείο από τη βάση μας (στη διασταύρωση από τα ξενοδοχεία Belvedere – Mountain Paradise & Sunrise) στο χιονοδρομικό κέντρο μαζί με τον εξοπλισμό σας και την επιστροφή σας στο ίδιο σημείο.

Ώρες αναχώρησης από το χωριό: 10:30 και 12:00  ||    Ώρες επιστροφής από το χιονοδρομικό: 14:30 και 16:00

Τιμοκατάλογος

Τιμή κατ’ άτομο

        για Πακέτο Εκδρομής ( μεταφορές – διαμονή – διατροφή )

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023

Πρωινές αναχωρήσεις   23-26/12 23-27/12 23-28/12 23-29/12 Σημειώσεις

προαιρετικό επιπλέον κόστος για ημιδιατροφή

(ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ/ ΑΝΑ ΔΕΙΠΝΟ) –

Υποχρεωτικό εορταστικό όπου αναγράφεται για τις αναχωρήσεις έως 24/12

 

Βραδινές αναχωρήσεις 23-26/12

24-27/12

25-28/12

26-29/12

22-26/12

23-27/12

24-28/12

25-29/12

26-30/12

22-27/12

23-28/12

24-29/12

25-30/12

22-28/12

23-29/12

24-30/12

22-29/12

23-30/12

 

Ξενοδοχεία

Δωμάτιο Διατροφή 2νύχτες 3νύχτες 4νύχτες 5νύχτες 6νύχτες
OLYMP 3* Standard Πρωινό 130 165 200 230 260 Ημιδιατροφή €12 / δείπνο
         
FRIENDS 3* Standard Πρωινό 145 185 225 265 300 Ημιδιατροφή €8 / δείπνο
         
MOUNTAIN PARADISE 4*

SUNRISE 4*

Studio Πρωινό 155 195 250 295 345 Ημιδιατροφή €10 / δείπνο
Apartment Πρωινό 160 200 255 300 350
BANSKO SPA 4* Deluxe Πρωινό 205 265 315 360 Ημιδιατροφή €13 / δείπνο
Apartment Πρωινό 245 300 360 420
CASA KARINA 4* Standard Ημιδιατροφή 245 300 360 415  
Studio Ημιδιατροφή 250 315 375 430  
Apartment Ημιδιατροφή 285 355 425 495  
PARKLANDS 4* Standard Πρωινό 250 310 370 430 Ημιδιατροφή €12 / δείπνο
Apartment Πρωινό 275 345 410 480
MPM GUINNESS 4* Studio Ημιδιατροφή 310 390 470 550
Apartment Ημιδιατροφή 335 420 505 595
REGNUM 5* J. Suite Πρωινό 285 355 400 485 Ημιδιατροφή €18 / δείπνο
Ε. Suite Πρωινό 300 375 455 530
E. Suite Dlx Πρωινό 315 395 475 555
GRAND HOTEL CASINO 4*           Εορταστικό δείπνο €30 κατ άτομο
Deluxe Ημιδιατροφή 395 505 615 720
Apartment Ημιδιατροφή 435 555 675 795
PREMIER 5*           Ημιδιατροφή €25 / δείπνο
Executive Πρωινό 320 400

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2024

Βραδινές αναχωρήσεις 29/12/2023 – 2/1/2024 Σημειώσεις

προαιρετικό επιπλέον κόστος για ημιδιατροφή

(ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ / ΑΝΑ ΔΕΙΠΝΟ)

Υποχρεωτικό εορταστικό ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 

 

Ξενοδοχεία

Δωμάτιο Διατροφή 3νύχτες
OLYMP 3* Standard Πρωινό 245 Ημιδιατροφή €12 /

δείπνο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ €85

 
FRIENDS 3* Standard Πρωινό 340 Ημιδιατροφή €8 /

δείπνο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ €70

 
MOUNTAIN PARADISE 4*

SUNRISE 4*

Studio Πρωινό 345 Ημιδιατροφή €10 /

δείπνο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ €80

Apartment Πρωινό 350
BANSKO SPA 4* Deluxe Πρωινό 495 Ημιδιατροφή €13
Apartment Πρωινό 525
PERUN LODGE 4*   Ημιδιατροφή €18 /

δείπνο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ €80

Studio Ημιδιατροφή 345
Apartment Ημιδιατροφή 380
VIHREN PALACE 4*   Ημιδιατροφή €15 /

δείπνο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ €120

Standard Πρωινό 395

 

 * τα εορταστικά δείπνα όπου αναγράφονται είναι υποχρεωτικά

ΘΕΟΦΑΝΙΑ 2024

Βραδινές αναχωρήσεις 3-7/1 2-7/1 Σημειώσεις

προαιρετικό επιπλέον κόστος για ημιδιατροφή (ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ / ΔΕΙΠΝΟ)

 

 

Ξενοδοχεία

Δωμάτιο Διατροφή 3νύχτες 4νύχτες
OLYMP 3* Standard Πρωινό 185 225 Ημιδιατροφή €12 / δείπνο
   
FRIENDS 3* Standard Πρωινό 215 270 Ημιδιατροφή €8 / δείπνο
   
MOUNTAIN PARADISE 4*

SUNRISE 4*

Studio Πρωινό 200 250 Ημιδιατροφή €10 / δείπνο
Apartment Πρωινό 205 255
BANSKO SPA 4* Deluxe Πρωινό 225 280 Ημιδιατροφή €13 / δείπνο
Apartment Πρωινό 265 330
CASA KARINA 4* Standard Ημιδιατροφή 260 340  
Studio Ημιδιατροφή 265 350  
Apartment Ημιδιατροφή 270 360  
PARKLANDS 4* Standard Πρωινό 295 385 Ημιδιατροφή €16 / δείπνο
Apartment Πρωινό 315 395
MPM GUINNESS 4* Studio Ημιδιατροφή 320 405
Apartment Ημιδιατροφή 340 430
REGNUM 5* J. Suite Πρωινό 295 370 Ημιδιατροφή €18 / δείπνο
Ε. Suite Πρωινό 305 390
E. Suite Dlx Πρωινό 320 400
GRAND HOTEL CASINO 4*      
Deluxe Ημιδιατροφή 385 495
Apartment Ημιδιατροφή 425 545

   

Διαδικασία κράτησης 

Για να κάνουμε κράτηση σε οποιαδήποτε εκδρομή, χρειαζόμαστε τα ονοματεπώνυμα, τον αριθμό των ατόμων, το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε, τον αριθμό διανυκτερεύσεων και ένα κινητό επικοινωνίας.

Για να είναι έγκυρη η κράτηση χρειαζόμαστε άμεσα και μια προκαταβολή από 80€ το άτομο ενώ η εξόφληση του πακέτου θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 10 ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

Πολιτική ακύρωσης εκδρομικού πακέτου

Όλα τα εκδρομικά πακέτα προσφέρουν τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης μέχρι και 15 μέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής ενώ σε περίπτωση ακύρωσης έως και 14 μέρες πριν την αναχώρηση, χάνεται η προκαταβολή των 50€ (εκτός φυσικά εάν υπάρξει ταξιδιωτικός περιορισμός λόγω του Covid-19).

ski pass

Oι τιµές για 1, 2, 3, 4 µέρες είναι €28, €55, €83, €109 αντίστοιχα και για τα παιδιά €18, €36, €54, €70, οπότε σας συµφέρει να πάρετε από πριν το πάσο ανάλογα µε τις µέρες που θα κάνετε σκι. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι οι τιµές για τη gondola µετά τις 12:30 γίνονται €21 αντί €28, ενώ γίνονται δεκτές και πιστωτικές κάρτες. Σε αυτά προσθέστε extra 5LV deposit για τις κάρτες, αλλά από τη στιγµή που θα τις επιστρέψετε, θα τα πάρετε πίσω. Τα ταµεία µένουν ανοιχτά µέχρι τις 23:00, για να προµηθευτείτε τα εισιτήριά σας για την επόµενη µέρα και να αποφύγετε τις καθυστερήσεις.

Μπορείτε να πάρετε τον κεντρικό αναβατήρα gondola και να φτάσετε µέχρι το χιονοδροµικό. Για να αποφύγετε τη σχετικά µεγάλη ουρά, είναι καλύτερο να φτάσετε γύρω στις 09:00. Προµηθευτείτε το ειδικό ski pass, ανάλογα µε τις ηµέρες που θα µείνετε (συµφέρει από πριν για όλες τις µέρες), και επιβιβαστείτε στο τελεφερίκ (8 ατόµων), το οποίο διασχίζοντας ένα τοπίο γεµάτο από έλατα σε περίπου 15′ καταλήγει στα lifts. Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον µονοπωλούν οι καταβάσεις στις συνολικά 64 χλµ. πίστες (όλων των βαθµών δυσκολίας), οι οποίες στο µεγαλύτερό τους τµήµα απλώνονται ανάµεσα σε έλατα και διαδροµές µοναδικού φυσικού κάλλους. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε σκι στην εκπληκτική πίστα 7 χλµ. (µπλε δυσκολίας), που καταλήγει στην πόλη και αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της χιονοδροµικής εµπειρίας στο Μπάνσκο!

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν µια λίστα µε το ποιες πίστες λειτουργούν. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές οθόνες στο χωριό που µεταδίδουν ζωντανά τις συνθήκες πάνω στις πίστες.

Για ενοικίαση εξοπλισµού σκι/snowboard: Για full εξοπλισµό σκι (µπότες, πέδιλα, µπατόν) υπολογίστε €15, €28, €41 για 1, 2, 3 µέρες αντίστοιχα. Και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να τα νοικιάσετε από την αρχή για όλες τις µέρες. Σαφώς, αν διαθέτετε κάποιο από τα «σύνεργα» του σετ, µπορείτε να προµηθευτείτε τα υπόλοιπα και το κόστος µειώνεται ανάλογα.

µαθήµατα σκι

Το ιδιωτικό µάθηµα θα σας κοστίσει €45 για 2 ώρες και €75 για 4 ώρες. Αν τώρα θέλετε να κάνετε οµαδικό, οι τιµές σίγουρα είναι πιο χαµηλές.

chalets πάνω στις πίστες

Καθώς κατεβαίνετε τις πίστες µπορείτε να κάνετε ένα διάλειµµα για ένα ρόφηµα σοκολάτας ή ένα ζεστό κόκκινο κρασί µε κανέλα (7LV) και γιατί όχι, και για µια αχνιστή σούπα, σε κάποιο από τα chalets (ξύλινα cafés) που θα συναντήσετε πάνω στις πίστες! Σε έντονα τουριστικές περιόδους να είστε προετοιµασµένοι, καθώς θα χρειαστεί να περιµένετε στις ουρές!

Φαγητό

Το Μπάνσκο είναι μία πόλη που σίγουρα δε θα σας αφήσει νηστικούς, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν ημιδιατροφή ή διαθέτουν αξιόλογα εστιατόρια.

Θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια καθώς οι Βούλγαροι ταυτίζονται αρκετά με το φαγητό. Οι βουλγάρικες σπεσιαλιτέ βασίζονται κυρίως στο κρέας. Οι περισσότερες ταβέρνες στο Μπάνσκο έχουν το διακριτικό ταμπελάκι Mehana, που σημαίνει ταβέρνα στα βουλγαρικά. Η αυθεντική Mehana παλιότερα περιελάμβανε χορό και ζωντανή μουσική. Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει την τοπική κουζίνα και τη λαϊκή κουλτούρα του τόπου. Σήμερα καλό είναι να τις αποφύγετε, εκτός εάν σας τις έχει συστήσει κάποιος. Συνήθως μοιάζουν µε χάνια, είναι όλες πέτρινες και συνήθως έχουν έξω ψησταριές µε αγριογούρουνα και αρνιά. Πολλές µέρες προσφέρουν και folklore θέαµα.

Το φαγητό στο Μπάνσκο θέλει λίγη προσοχή καθώς ίσως κάποιοι δεν είναι συνηθισμένοι στις πικάντικες γεύσεις που σερβίρονται. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποια από τα χαρακτηριστικά πιάτα της βουλγάρικης κουζίνας όπως το Tarator το οποίο είναι μια τυπική βουλγαρική κρύα σούπα από αγγούρι, που συνδυάζεται με γιαούρτι, καρύδια και άνηθο. Είναι ιδανική για όλο το χρόνο καθώς δεν απαιτεί βράσιμο και σερβίρεται κρύα. Άλλο διάσημο έδεσμα που θα βρείτε παντού στη Βουλγαρία είναι η Banitsa. Πρόκειται για τυρόπιτα με αυγά και το γνωστό τυρί sirene. Συχνά στη Βουλγαρία θα δείτε να συνοδεύουν τη Banitsa με boza, ένα παχύρρευστο, γλυκό, καφέ ποτό, που της ταιριάζει πολύ.

Ενδεικτικό κόστος για ένα πλήρες γεύμα δύο ατόμων περίπου 30€ με κρασί.

Σημαντικό:  Τα περίπτερα / fast food σερβίρουν φαγητό κακής ποιότητας.

Μερικές Προτάσεις για Φαγητό

Amvrosia: Το γευστικό στολίδι του Μπάνσκο προσφέρει πιάτα εξαιρετικής ποιότητας, σε έναν κομψό και ζεστό χώρο! Επισκεφτείτε το Must Eat της πόλης..!

Ginger: Διαθέτει πολλές επιλογές, σε λογικές τιμές, μέσα σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον. Η ποιότητα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο..

Mehana Momini Dvori: Γενναιόδωρες μερίδες, χαμηλές τιμές και καλή ποιότητα σε μία παραδοσιακή ταβέρνα στο κέντρο της πόλης.

Ταβέρνα Baryakova: Παραδοσιακή ταβέρνα με ζεστό περιβάλλον και αξιόλογα -τοπικά και μη- πιάτα.

Leonardo: Ιταλικό εστιατόριο με αρκετά καλή ποιότητα και προσεγμένα πιάτα, σε ανεβασμένες τιμές.

Καφές – Ποτό 

Nectar Bar: Στον όμορφο και ντιζαϊνάτο χώρο του Nectar μπορείτε να απολαύσετε μπύρες, κοκτέιλ καθώς και διάφορα σνακ.

Le Rétro: Το καλύτερο μαγαζί στο Μπάνσκο για να πιείτε τον καφέ σας και να φάτε ποιοτικό πρωινό, σνακ, επιδόρπιο ή κάποια σαλάτα (χωράει ελάχιστα άτομα).

Ginger: Ο πιο όμορφος χώρος στην πόλη προσφέρεται για φαγητό, ποτό, καφέ και διασκέδαση με live βραδιές. Είναι τεράστιο..!

Jack’s House Bansko: Ωραίο Club για χορό και διασκέδαση μέχρι το πρωί (προτιμήστε τα εμφιαλωμένα ποτά).

Happy End Bar: Το πιο γνωστό καφέ-μπαρ-κλαμπ της πόλης. (Προσοχή στη χρέωση των ποτών, γίνεται με ml!)

Family Bansko Coffee & Kids Club: Συνδυασμός παιδότοπου και καφέ με ποιοτικά σάντουιτς και καθαρή ατμόσφαιρα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε οικογένειες με παιδιά.

Wine Bar 25: Για χαλαρό κρασί με συνοδεία πιατέλας, μακριά από την τουριστική πολυκοσμία!

Χρήσιμα 

-Όλα τα μαγαζιά στην πόλη δέχονται ευρώ () όμως σας κρατάνε ποσό μεγαλύτερο από την ισοτιμία της μέρας. Είναι προτιμότερο να πληρώνετε σε Λεβ (€1= 1,95LV). Φροντίστε να έχετε ανταλλάξει τα χρήματα σας. Την καλύτερη ισοτιμία θα τη βρείτε στο ανταλλακτήριο απέναντι από το Mall Bansko.

-Μπάνσκο δεν είναι μόνο η περιοχή κοντά στα lift. Διασχίστε τον δρόμο Πιρίν και φτάστε μέχρι το πλακόστρωτο κέντρο της παλιάς πόλης.

-Για τα lifts υπάρχουν 2 είσοδοι. Προτιμήστε τη δεξιά, είναι πιο γρήγορη!

-Παντού υπάρχει η λέξη Mehana. Είναι η δική τους ταβέρνα. Αν δεν σας την έχει συστήσει κάποιος είναι καλύτερο να την αποφύγετε.

-Πολλά εστιατόρια και καταστήματα έχουν την τάση να χρεώνουν διαφορετικά από τις τιμές που υπάρχουν στους καταλόγους! Τα μάτια σας ανοιχτά.

-Για να καλέσουμε σε ελληνικό αριθμό τηλεφώνου συμπληρώνουμε μπροστά τον κωδικό 0030. Ο τηλεφωνικός κωδικός της Βουλγαρίας είναι 00359.

-Η Ελλάδα με τη Βουλγαρία δεν έχουν διαφορά ώρας.

-Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Σόφιας και απέχει περίπου 100χλμ.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική