Group
Tour Type
Ρουμανία
Προορισμός

Ένα ταξίδι στη Ρουμανία δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο. Η Ρουμανία είναι σταυροδρόμι φυλών και πολιτισμών, γλωσσικών διαφοροποιήσεων και θρησκευτικών αποκλίσεων, που δεν συναντιούνται αλλού στη Βαλκανική, ακόμη και στην Ευρώπη ολόκληρη.  Άλλοτε, η χώρα των φτωχών ανθρώπων και των πλούσιων παραδόσεων. Σήμερα η Ρουμανία αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια κράτη της Ευρώπης και είναι αναμφισβήτητο ότι η οικονομική άνοδος καθώς και ο πολιτιστικός της ρόλος οφείλεται κατά κύριο λόγο στον χαρακτήρα του λαού της που εργάζεται εντατικά.

Πιο γοητευτική περιοχή η Τρανσυλβανία, όπου ο μύθος του Κόμη Δράκουλα εξακολουθεί να συναρπάζει. Οι μεσαιωνικές πόλεις Μπρασόβ και Σιμπίου γοητεύουν τον επισκέπτη. Το πολιτιστικό πανόραμα της χώρας συμπληρώνει το Βουκουρέστι με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένας απολαυστικός και γεμάτος γύρος της χώρας για να τη γνωρίσετε όπως της αξίζει. Μην το χάσετε!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών-Ελ. Βενιζέλος
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

24 Δεκεμβρίου 2023

ΗΜΕΡΕΣ 7
ΠΤΗΣΕΙΣ με Aegean Airlines

24/12/2023   Αθήνα – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ    08.40 – 10.15
30/12/2023   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – Αθήνα    19.20 – 20.50

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines

 

Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο

 

Επίσκεψη στην πόλη Σινάια στη μαγευτική περιοχή της Τρανσυλβανίας

Επίσκεψη στη Σιγκισοάρα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της UNESCO

 

 

Βόλτα με άμαξα ή έλκηθρο

Συμμετοχή στο τοπικό έθιμο καλωσορίσματος «Ψωμί και αλάτι» στη Σιμπιέλ

∆ιαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*

Apo Palace στην Μπρασόβ, Golden Tulip στην Σιμπίου και Novotel στο Βουκουρέστι

2 διανυκτερεύσεις στη μαγευτική ρουμανική πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι

2 διανυκτερεύσεις στο όμορφο Μπρασόβ, στην καρδιά της Τρανσυλβανίας

2 διανυκτερεύσεις στο Σιμπίου, μία από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας

 

Ημιδιατροφή καθημερινά περιλαμβάνεται Δείπνο σε εστιατόριο με κυνήγι όπως ελάφι και αγριογούρουνο αλλά και παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο

 

Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

 

Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο «Caru cu Bere» στο Βουκουρέστι

∆ιπλωματούχος τοπικός ξεναγός

 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων 200€
Προαιρετικές επισκέψεις/εκδρομές/φαγητά/ποτά
Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, αξιοθέατα (32 € περίπου)
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Δημοτικός φόρος Διαμονής (πληρώνεται απευθείας στο Ξενοδοχείο  δωμάτιο / διανυκτέρευση)

Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά
 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας ή ταυτότητα νέου τύπου: Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 10ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  • Σε περίπτωση προσαύξησης φόρων, οι τιμές αναπροσαρμόζονται αντίστοιχα.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται στο check out.

 

Additional information

Ξενοδοχείο4*
ΕισιτήριοΕνήλικες

1

Αθήνα - Βουκουρέστι - Μπρασόβ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ   Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Οδική αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Σινάια, που βρίσκεται στην καρδιά της Ρουμανίας. Η ορεινή αυτή πόλη – θέρετρο αποκαλείται -όχι άδικα- το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» και είναι πράγματι μία από τις πιο όμορφες γωνιές της ρουμανικής γης. Χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της, την πλούσια ιστορία της -όντας η πατρίδα πολλών βασιλιάδων της χώρας- και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για μια «απόδραση» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, η Σινάια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κάστρο Πέλες, ένα αναγεννησιακό στολίδι, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας, αλλά και κατοικία διαφόρων ρουμανικών μοναρχικών οικογενειών. Βρίσκεται κοντά στη Σινάια, στη μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία και κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1873 και 1883. Το κάστρο αυτό έχει περισσότερα από 160 δωμάτια και είναι χτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι 7 βεράντες του είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρα και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, κρύσταλλα, βιτρό κ.λπ. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μία πόλη του 18ου αιώνα, από τις σημαντικότερες της Τρανσυλβανίας, της ιστορικής ορεινής περιοχής της χώρας, που το όνομά της σημαίνει «πέρα από το δάσος». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. ∆είπνο, διανυκτέρευση.
2

Μπρασόβ

2η ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ   Σήμερα θα ξεναγηθούμε στο Μπρασόβ, που περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη και είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Πόλη πλούσια, ζωντανή, υπήρξε εμπορικό πέρασμα των Τευτόνων στην επαρχία της Τρανσυλβανίας, δεσπόζει στο κέντρο της Ρουμανίας και διατηρεί ακόμη την τευτονική της παράδοση. Το Μπρασόβ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: δυναμική σύγχρονη ζωή, γοητεία που έρχεται από τα παλιά και συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την Παλιά Πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία (εξωτερική επίσκεψη καθώς λόγω Χριστουγέννων παραμένει κλειστή), που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χτισμένη μεταξύ των ετών 1363 και 1480. Η ονομασία οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689. Συνεχίζουμε για το Μπραν και τον περίφημο Πύργο (κάστρο) Μπραν. Το κάστρο αυτό με τη δαιδαλώδη αρχιτεκτονική κατασκευάστηκε το 14ο αι. ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας – Βλαχίας και από το 1947 λειτουργεί ως μουσείο. Είναι γνωστό ως «Πύργος του ∆ράκουλα», προς τιμήν του χαρακτήρα του ∆ράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του ∆ράκουλα και του Βλαντ Γ’ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύο πρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με το ∆ράκουλα. Το Κάστρο Μπραν ονομάστηκε «Κάστρο του Κόμη ∆ράκουλα» πριν από περίπου 3 δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφταναν στην Τρανσυλβανία, ψάχνοντας ίχνη του ∆ράκουλα, είδαν το κάστρο αυτό και φαντάστηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως «Κάστρο του Κόμη ∆ράκουλα». Επιστροφή στο Μπρασόβ. Το βράδυ, δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με εδέσματα κυνηγιού όπως αγριογούρουνο και ελάφι. ∆ιανυκτέρευση.
3

Μπρασόβ - Σιγκισοάρα - Σιμπιέλ - Σιμπίου

3η ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ – ΣΙΜΠΙΕΛ – ΣΙΜΠΙΟΥ   Αναχώρηση με πρώτο σταθμό την πανέμορφη Σιγκισοάρα, μια όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας, γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του περίφημου ∆ράκουλα των Καρπαθίων. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ακρόπολή της παραμένει επιβλητική και άθικτη από το 12ο αι. έως και σήμερα. Χτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες. Άφιξη και βόλτα στην παλιά πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού, την Εκκλησία του Λόφου, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ∆ράκουλας κ.ά. Επόμενος σταθμός το τυπικό χωριό Σιμπιέλ. Ιδανικό μέρος για να περάσετε χρόνο για χαλάρωση, αλλά και για να απολαύσετε και περιηγήσεις είτε με αυτοκίνητο είτε με άλογο με άμαξα ή και εύκολους περιπάτους στη γύρω περιοχή. Είναι σχετικά απομονωμένο αλλά με έντονη τη διατήρηση των παραδόσεων σε έθιμα και γεύσεις. Εδώ θα μπορέσετε να απολαύσετε μια βόλτα με άλογο με άμαξα ή έλκηθρο που διασχίζει κεντρικά την πόλη. Παράλληλα θα μπορέσετε να ζήσετε την εμπειρία του εθίμου του καλωσορίσματος από τους ντόπιους με «Ψωμί με αλάτι». Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καλωσόρισμα, έθιμο σλαβικών κρατών με το οποίο εκφράζεται η φιλοξενία και το ζεστό καλωσόρισμα στους επισκέπτες οι οποίοι θωρούνται σημαντικοί και σεβαστοί. Σύμφωνα με την παράδοση οι ντόπιοι προσφέρουν μια «κουλούρα», την οποία εμείς συναντάμε σε γάμους, που στο κέντρο της έχει μια τρύπα όπου είναι τοποθετημένο ένα μικρό δοχείο με αλάτι. Ακολουθεί παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στο Σιμπιέλ καθώς στην Ρουμανία τα Χριστούγεννα γιορτάζονται και στις 26/12. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Σιμπίου. ∆ιανυκτέρευση.
4

Σιμπίου

4η ημέρα: ΣΙΜΠΙΟΥ  Συνεχίζουμε για το θρυλικό Σιμπίου, το οποίο θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας. Ιδρύθηκε το 12αι και έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας του, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνει πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια. Το μεσαιωνικό της φρούριο χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Πάνω και την Κάτω Πόλη, και επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras και τα γύρω χωριά, όπως και δύο μεγάλα μουσεία. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την κεντρική της θέση στη χώρα, την καθιστούν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό. Το 2007 το Σιμπίου ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με το Λουξεμβούργο και η χρονιά αυτή έκανε την πόλη γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την Πλατεία Γκρίβιτσα -τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης-, θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών και θα θαυμάσουμε την Καθολική Εκκλησία, τον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό και την Πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη από πέντε πύργους αλλά και το Παλιό ∆ημαρχείο. Η πόλη διαθέτει και το Υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Astra, το οποίο θα επισκεφτούμε. Περιλαμβάνει 340 κτίρια αναμεσά τους ανεμόμυλους, νερόμυλους και ελαιοτριβεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο, διανυκτέρευση.
5

Σιμπίου

5η ημέρα: ΣΙΜΠΙΟΥ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Αναχωρούμε από το Σιμπίου για το Βουκουρέστι. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στην κοιλάδα Οlt, όπου η φύση έχει καταφέρει να μείνει ανέγγιχτη από τον πολιτισμό. Περίπου στα 75 χλμ. από το Σιμπίου συναντάμε το Μοναστήρι Κόζια, που είναι χτισμένο από το 15ο αιώνα. Είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία μεσαιωνικής τέχνης και αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία. Χτίστηκε μεταξύ των ετών 1386-1388 από το Μίρτσεα τον Παλαιότερο (Mircea cel Batran) και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον που το περιβάλλει. Στο νάρθηκα του κεντρικού ναού και σε αιγυπτιακού τύπου σαρκοφάγο βρίσκονται τα λείψανα του Μίρτσεα (απεβίωσε το 1418) και της μητέρας του. Εδώ συναντάμε επίσης αυθεντικές αγιογραφίες του 1390 Υπάρχουν ακόμα ένας πύργος και ένα παρεκκλήσι, κατασκευασμένα από τον Κονσταντίν Μπρανκοβεάνου (ηγεμόνας, κτήτορας εκκλησιών και ευεργέτης) το1707, τα οποία λειτουργούσαν ως παρατηρητήρια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη Κουρτέα Ντε Άργκες, μία από τις πιο παλιές πόλεις της Ρουμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Arges, όπου ρέει μέσα από την κοιλάδα των Καρπαθίων. Στην πανέμορφη αυτή πόλη θα επισκεφτούμε το αξιόλογο Μοναστήρι και την Εκκλησία του 16ου αι., όπου βρίσκονται οι τάφοι διαφόρων βασιλέων της Ρουμανίας. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. ∆είπνο σε τοπικό εστιατόριο. ∆ιανυκτέρευση.
6

Βουκουρέστι

6η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Σήμερα θα περιηγηθούμε στην πόλη του Βουκουρεστίου στην οποία συνυπάρχουν κτίρια της μπελ επόκ, της αρ ντεκό, της αναγέννησης και του μπαρόκ με κτίρια που μαρτυρούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τσαουσέσκου. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης των αντιθέσεων, μεταξύ των οποίων το «Παλάτι του λαού», δηλαδή το «Παλάτι του Τσαουσέσκου με τα χιλιάδες δωμάτια», το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο. Επίσης θα δούμε το λαμπρό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα οικοδομημάτων, που αποτελείται από το Παλάτι του Πατριαρχείου, την κατοικία του πατριάρχη και τον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό και το οποίο βρίσκεται στη θέση ενός παλιού μοναστηριού. ∆ιασχίζοντας τις φαρδιές λεωφόρους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια θα περάσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς του Τσαουσέσκου. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για να απολαύσετε την πόλη. Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο «Caru cu Bere» στην παλιά πόλη. ∆ιανυκτέρευση.
7

Βουκουρέστι - Αθήνα

7η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Πρωινό ελεύθερο για περίπατο ή για ψώνια στο κέντρο της πόλης και στην πολυσύχναστη οδό Stavropoleos. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Τιμοκατάλογος

Τιμή κατ’ άτομο
Αναχωρήση Early booking Δίκλινο Μονόκλινο (Επιβάρυνση)
24/12/2023 689€ 759€ +265€

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική