5 ημέρες
Διάρκεια
Group
Tour Type
Ευρώπη, Μάλτα
Προορισμός

Ένα ταξίδι στη Μάλτα θα σε κάνει να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να αφεθείς στη ξεχασμένη ομορφιά αυτής της χώρας σε λίγες μόνο ημέρες.

Η Μάλτα απαρτίζεται από τρία νησιά (Μάλτα, Γκότζο και Κομίνο) και βρίσκεται ανάμεσα στην ήπειρο της Αφρικής και τη Σικελία.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών-Ελ. Βενιζέλος
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

18 – 22/07/2024
25 – 29/07/2024
1 – 5/08/2024
8 – 12/08/2024
15 – 19/08/2024
22 – 26/08/2024
29/8 – 2/09/2024

ΗΜΕΡΕΣ 5
ΠΤΗΣΕΙΣ με Aegean Airlines

Α3730 ATH 07:35 – MLA 08:15

A3731 MLA 09:00 – ATH 11:30

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα με Aegean Airlines συμπ. 1 αποσκευή μέχρι 23 κιλά ανά 2 επιβάτες & 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά ανά επιβάτη

 

Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Μάλτας

 

Ξενάγηση της Βαλέτας – Πρωτεύουσας του νησιού

 

Ελληνόφωνος Αρχηγός – Ξεναγός

4 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχεία 4* με Πρωινό μπουφέ καθημερινά

 

Είσοδος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη

 

Είσοδος στο 5D Experence

 

Είσοδοι στην Εκκλησία της Μόστα, σε Μντίνα, Ραμπάτ και τις Κατακόμβες του Αγίου Παύλου

 

Εκδρομή στο γραφικό ψαροχώρι Μάρσασλοκκ

 

Μπάνιο σε παραλία της Μάλτας (Ghadira Bay η Golden Bay)

 

Παρακολούθηση Μαλτέζικης Φιέστας με show βεγγαλικών

 

Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων 220€
Προαιρετικές επισκέψεις/εκδρομές/προσωπικά έξοδα/φαγητά/ποτά
Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, αξιοθέατα
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Δημοτικός φόρος Διαμονής (πληρώνεται απευθείας στο Ξενοδοχείο  δωμάτιο / διανυκτέρευση)

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ -Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.

Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό της εκδρομής 3 ημέρες πριν από την αναχώρηση.

 

Additional information

ΞενοδοχείοADAGIO APARTHOTEL CENTRAL 4*, AX THE VICTORIA 4*, MERCURE ST. JULIANS 4*

1

Αθήνα – Μάλτα

1η μέρα: Αθήνα – Μάλτα – Ξενάγηση Βαλέτας (Περιλαμβάνεται η είσοδος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη) – 5D Experience  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση με την Aegean Airlines . Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και αμέσως θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Άγιου  Ιωάννη. Η ξενάγηση στην Βαλέτα  γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Επίσης τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Ιωάννη , το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου και τα υπέροχα κτίσματα με τα ξύλινα μπαλκόνια. Χρόνος ελεύθερος .Η επίσκεψη μας στην Βαλέτα θα ολοκληρωθεί με την παρακολούθηση ενός οπτικοακουστικού show του Μάλτα 5D. Είναι ένα θέατρο νέας γενιάς όπου νιώθεις τα «πραγματικά» συναισθήματα της ταινίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να εξερευνήσετε τα πολύχρωμα και εντυπωσιακά επεισόδια της ιστορίας και του πολιτισμού της Μάλτας, που μεγεθύνονται με τρισδιάστατα φιλμ, κινούμενα καθίσματα, σπρέι νερού, εκρήξεις αέρα κλπ. Μια μοναδική εμπειρία για όλες τις ηλικίες! Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο για παραλαβή δωματίων και τακτοποίηση. Το βράδυ θα περιδιαβούμε με τη συνοδεία του αρχηγού μας στην περιοχή του ξενοδοχείου μας και θα έχετε την ευκαιρία να δειπνήσετε ή να πιείτε ένα ποτό στα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής.
2

Μάλτα

2η μέρα: Μάλτα – Μόστα – Μντίνα – Ραμπάτ – Κατακόμβες του Αγίου Παύλου (περιλαμβάνονται οι είσοδοι στην εκκλησία της Μόστα και στις κατακόμβες του Αγίου Παύλου)   Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα μεταφερθούμε στο κέντρο του νησιού.  Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από τον Καθεδρικό της Μόστα με τον τρίτο μεγαλύτερο αυτοστηριζόμενο τρούλο στην Ευρώπη. Στην συνέχεια θα ανεβούμε στον λόφο της Ραμπάτ όπου θα ξεναγηθούμε στις κατακόμβες του Αγίου Παύλου, οι οποίες αποτελούν  ένα εκτεταμένο σύστημα υπόγειων στοών και τάφων που χρονολογούνται μεταξύ του 3ου και 8ου μΧ αιώνα. Κατόπιν η εντυπωσιακή περιτοιχισμένη σιωπηλή πόλη Μντίνα , θα μας εντυπωσιάσει, με την μοναδική θέα αλλά και την οχύρωση της, όσο και από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Ελεύθερος χρόνος.
3

Μάλτα

3η μέρα: Μάλτα – Τρεις Πόλεις – Μάρσασλοκ – Μπάνιο σε παραλία της Μάλτας (Ghadira Bay η Golden Bay)  Μετά το πρωινό, ανακαλύψτε την περιοχή του Μεγάλου λιμανιού απέναντι απο την Βαλλέττα γνωστές ως τρείς πόλεις- το πρώτο αρχηγείο των Ιπποτών –την Κοσπίκουα, την Βιττοριόζα και την Σένγκλεα. Απο τους κήπους Γκαρτιόλα στην Σένγκλεα που βρίσκονται στην άκρη της χερσονήσου, απολαύστε την εκπληκτική θέα του λιμανιού, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού φρουρίου St Angelo, από όπου ο Μαγίστρος La Vallette οδήγησε το νησί στη νίκη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Πολιορκίας του 1565. Έπειτα περνώντας απο την Κοσπίκουα την διπλά οχυρωμένη και μεγαλύτερη απο τις τρεις πόλη, θα επισκευθούμε την Βιττοριόζα. Θα περπατήσουμε απο τις τρεις πύλες για να εξερευνήσουμε το ‘collachio’, τη συνοικία των Ιπποτών. Το κτίριο της Ιερής εξέτασης, το σπίτι του Δήμιου και την πλατεία των εκτελέσεων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Marsaxlokk, το μεγαλύτερο ψαροχώρι της Μάλτας. Εδώ, μπορείτε να να περιπλανηθείτε στην αγορά ,να γευματίσετε, να πιείτε τον καφέ σας ή απλά να χαλαρώσετε και να παρακολουθείτε τα πολύχρωμα ψαροκάικα. Στην συνέχεια θα σας μεταφέρουμε σε κάποια παραλία του νησιού (Ghadira Bay η Golden Bay)  για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το μπάνιο σας!
4

Μάλτα

4η μέρα: ΜΑΛΤΑ (Ελεύθερη ημέρα) // Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο –  Μαλτέζικη Φιέστα με show βεγγαλικών  Μετά το πρωινό, ελεύθερη ημέρα. Σήμερα σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και οι αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την Ggantija, με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή,  την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταβούμε σε ένα από τα γραφικά χωριά της Μάλτας, για να παρακολουθήσουμε παραδοσιακή φιέστα, αφιερωμένη στον πολιούχο ‘Αγιο. Οι ντόπιοι ντύνονται με παραδοσιακές στολές και η βραδιά κλείνει με φαντασμαγορικό show βεγγαλικών! Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γιορτή με ρίζες από την εποχή που ζούσαν οι Ιωαννίτες Ιππότες στο νησί.
5

Μάλτα - Αθήνα

5η μέρα: Μάλτα – Πτήση για την Αθήνα   Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα  με τις καλύτερες αναμνήσεις από το στολίδι αυτό της Μεσογείου.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ
ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ/ΥΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΟΥ ΠΑΙΔΙ 2-12 ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

2024

5 ημέρες 18-22/07/2024

25-29/07/2024

01-05/08/2024

08-12/08/2024

15-19/08/2024

22-26/08/2024

29/08-02/09/2024

Α3730 ATH 07:35 – MLA 08:15

A3731 MLA 09:00 – ATH 11:30

ADAGIO APARTHOTEL CENTRAL 4* 535 200 435 220 €
AX THE VICTORIA 4* 615 240 515
MERCURE ST. JULIANS 4* 645 280 545

 

Παρακαλούμε ελέγξετε με μεγάλη προσοχή τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Για το συγκεκριμένο ταξίδι χρειάζεστε ταυτότητα καινούργιου τύπου. H ταυτότητα σας να είναι εντός 15ετίας και σε καλή κατάσταση. Εάν υπάρχει διαβατήριο σε ισχύ, προτιμήστε το και στις ευρωπαϊκές χώρες.

ΝΟΜΙΣΜΑ/ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

To εθνικό νόμισμα της Μάλτας είναι το Ευρώ.

Οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται ευρύτατα και οι συναλλαγές είναι ασφαλείς (συνήθως ζητείται επίδειξη διαβατηρίου και όχι ταυτότητας ακόμα και νέου τύπου). Συνάλλαγμα  όπου χρειάζεται μπορείτε να κάνετε στα ανταλλακτήρια (Προσοχή γιατί κάποια έχουν προμήθεια).

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  • Για να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την Ελλάδα:
  • Διεθνές πρόθεμα : 00
  • Κωδικός της Ελλάδος : 30
  • Αριθμός Συνδρομητή: ……………………….
  • Από σταθερό τηλέφωνο:
  • π.χ. 0030210 …….(σε σταθερό τηλέφωνο) ή ……(σε κινητό τηλέφωνο)
  • Από κινητό τηλέφωνο:
  • π.χ.: +30210 …….(σε σταθερό τηλέφωνο) ή +3069…….(σε κινητό τηλέφωνο)

Παρόλο που η Μάλτα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο σας για να ενημερωθείτε σχετικά με τη χρήση του κινητού σας στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ

Στην Μάλτα  ώρα είναι 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδος

Πχ Ελλάδα: 11:00 / Μάλτα: 10:00

ΚΛΙΜΑ/ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ

Αν και το κλίμα στην Μάλτα(-Μεσογειακό, ήπιοι χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια ) δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της Ελλάδος, είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας κατάλληλα ρούχα.(Άνετα ρούχα, παπούτσια περιπάτου, αδιάβροχο ή ομπρέλα και κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες καπέλο και γυαλιά ηλίου). Ένα ελαφρύ μπουφάν/ζακέτα είναι χρήσιμο να το μαζί σας καθώς ο κλιματισμός σε αεροπλάνα, πούλμαν και κλειστούς χώρους είναι συνήθως δυνατός.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική