8 ημέρες
Διάρκεια
Αφρική, Τυνησία
Προορισμός

Η Τυνησία αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και φέρει σήμερα μια πλούσια ιστορία 3.000 ετών. Ρωμαίοι, Άραβες, Τούρκοι, Φοίνικες και τέλος Γάλλοι έδωσαν ο καθένας από κάποιο στοιχείο πολιτισμού που σήμερα συνθέτει τη σύγχρονη Τυνησία. Ο νότος της Τυνησίας αποτελεί το πιο όμορφο και γραφικό κομμάτι της χώρας, καθώς εκεί στα σύνορα με τη Σαχάρα, βρίσκονται βερβέρικα χωριά, σ’ ένα τοπίο εκκεντρικό και μοναδικό σε ομορφιά. Η απεραντοσύνη της μεγαλύτερης ερήμου του κόσμου σε συνδυασμό με τις καταπράσινες οάσεις, κατάφυτες ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα, είναι στοιχεία φυσικής ομορφιάς που σου κόβουν στην κυριολεξία την ανάσα. Από την άλλη μεριά πάλι η βορειοανατολική πλευρά της χώρας, που βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα έχει κλίμα καθαρά εύκρατο. Πεδιάδες και λόφοι κοντά στη θάλασσα συνθέτουν ένα τοπίο πλούσιο σε ελαιώνες. Μοναστίρ, Σους, Χαμμαμέτ, Πορτ Ελ Καντάουϊ, φημισμένα παραθεριστικά θέρετρα που ελκύουν εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθώς διαθέτουν σύγχρονα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με όλες τις ανέσεις και δυνατότητες για σπορ και διασκέδαση. Αλλά ακόμη και εκείνοι που ενδιαφέρονται για την ιστορία της χώρας δεν θα απογοητευθούν.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών-Ελ. Βενιζέλος
ΑΝΑΧΩΡΗΣH 13 Απριλίου 2023
ΗΜΕΡΕΣ 8
ΠΤΗΣΕΙΣ Πτήσεις με Turkish Airlines
Ημ/νία Διαδρομή Ώρα  Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
13/4 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη 04.55 06.25
13/4 Κωνσταντινούπολη – Τύνιδα 08.15 09.15
20/4 Τύνιδα – Κωνσταντινούπολη 17.05 21.55
21/4 Κωνσταντινούπολη – Αθήνα  01.15 02.35
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Turkish Airlines

Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού

Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

ΔΩΡΟ! Σαφάρι με Jeep 4X4!!!

Ξενάγηση στη πρωτεύουσα Τύνιδα και βόλτα στο Σιντι μπου Σαιντ

Επίσκεψη στο χωριό των τρωγλοδυτών, τη Ματμάτα

Βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρα

Επίσκεψη στη Μεντίνα, στο μουσείο Φοινίκων/ χουρμάδων και στο μουσείο Νταρ Σεράιτ στη Τοζέρ

Ξενάγηση στην ιερή πόλη Καιρουάν

Επίσκεψη στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο Ελ Τζεμ στο Μοναστίρ

Διαμονή 07 συνολικά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* / 4* (ή παρόμοια)

 

Ημιδιατροφή καθημερινά

 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: +350 €
  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Φιλοδωρήματα: 25€ πληρωτέα επί τόπου
  • Αχθοφορικά
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: Ξενοδοχεία 5*/4* = 3TND (περίπου 1€)
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
   

 

Additional information

ΕισιτήριοΕνήλικες
Αεροπορική ΕταιρίαTURKISH AIRLINES

Τιμοκατάλογος    τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο Μονόκλινο
730 € 900 €

1

Αθήνα - Τύνιδα - Χαμμαμέτ

1η μέρα: Αθήνα – Τύνιδα – Χαμμαμέτ  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την απευθείας πτήση για Τύνιδα. Άφιξη και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Χαμμαμέτ, παραθαλάσσιο θέρετρο της Τύνιδας.
2

Χαμμαμέτ - Μοναστίρ - Καιρουάν - Τοζέρ

2η μέρα: Χαμμαμέτ – Μοναστίρ – Καιρουάν – Τοζέρ  Πρωινό και αναχώρηση για το νότο διασχίζοντας τις στέπες της κεντρικής Τυνησίας. Πρώτη μας στάση στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ. Θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Μπουργκίμπα και θα περιπλανηθούμε στην παραθαλάσσια ακτή της πόλης. Συνεχίζουμε για το Καϊρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού των Αγλαβιτών, έργο μιας άλλης εποχής. Επίσκεψη στο Ιερό Τέμενος, το Μαυσωλείο Σίντι Σάχμπι, στη Μεντίνα και τα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά. Μεταφορά στην Τοζέρ την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας και περιήγηση της πόλης για να χαρούμε την ομορφιά της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες). Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3

Τοζέρ (ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ JEEP 4X4 & Οάσεις Νέφτα - Ong Jmel & Τσεμπίκα)

3η μέρα: Τοζέρ (ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ JEEP 4X4 & Οάσεις Νέφτα – Ong Jmel & Τσεμπίκα)  Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στη συνέχεια εκδρομή με jeep 4×4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα & Ong Jmel.  Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δούμε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των άστρων» και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επίσκεψη στη μεντίνα της πόλης, στο μουσείο χουρμάδων και στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Δείπνο και διανυκτέρευση.
4

Τοζέρ - Κεμπίλι - Τσοντ Ελ Τσερίντ - Βόλτα με καμήλες στην έρημο - Ντουζ

4η μέρα: Τοζέρ – Κεμπίλι – Τσοντ Ελ Τσερίντ – Βόλτα με καμήλες στην έρημο – Ντουζ  Πρωινό και συνεχίζουμε για τη Ντουζ, περνώντας από την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες. Άφιξη στην Ντουζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου». Βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5

Ντουζ - Ματμάτα - Ελ Τζεμ - Σους - Χαμμαμέτ

5η μέρα: Ντουζ   Ματμάτα – Ελ Τζεμ – Σους – Χαμμαμέτ  Πρωινό και αναχώρηση για το Βόρειο τμήμα της Τυνησίας. Πρώτος μας σταθμός είναι η παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών, Ματμάτα. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Επόμενή μας επίσκεψη, το ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Σύντομη στάσης στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σους, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά σουκς και θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το παραθεριστικό θέρετρο της Χαμμαμέτ και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6

Χαμμαμέτ (Ξενάγηση στην Τύνιδα - Καρχηδόνα - Σιντ Μπου Σαίντ)

6η μέρα: Χαμμαμέτ (Ξενάγηση στην Τύνιδα – Καρχηδόνα – Σιντ Μπου Σαίντ)  Πρωινό και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ξενάγηση στην πρωτεύουσα Τύνιδα. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, τη σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο. Η Μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και στο κατάλευκο Σιντ Μπου Σαίντ που θυμίζει κάτι μεταξύ της αθηναϊκής Πλάκας και των κυκλαδίτικων νησιών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7

Χαμμαμέτ (ελεύθερη μέρα)

7η μέρα: Χαμμαμέτ (ελεύθερη μέρα)   Πρωϊνό και σήμερα σας προτείνουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας χρησιμοποιώντας τις παροχές του ξενοδοχείου σας όπως είναι η πισίνα, το spa, το χαμάμ, τη σάουνα. Μπορείτε να πιείτε ένα δροσερό κοκτέιλ στο pool bar ή απλά να κολυμπήσετε και να ξεκουραστείτε στην ιδιωτική παραλία του πολυτελούς θέρετρου όπου διαμένετε. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8

Χαμμαμέτ - Τύνιδα - Αθήνα

8η μέρα: Χαμμαμέτ –  Τύνιδα – Αθήνα  Πρωινό ελεύθερο για να χαλαρώσουμε στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και ανεξίτηλες μνήμες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική