8 ημέρες
Διάρκεια
Καππαδοκία, Τουρκία
Προορισμός

Η Καππαδοκία είναι μια μαγευτική περιοχή της Μικρασιατικής γης με μοναδικά αξιοθέατα και ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων. Μια περιοχή με υπόγειες πόλεις, θεόρατα πέτρινα γλυπτά-φυσικές “καμινάδες”-ένα σεληνιακό, σουρεαλιστικό τοπίο, στο οποίο άφησαν τα ίχνη τους πλήθη λαών και πολιτισμών και αποτέλεσε θέατρο πολλών σημαντικών γεγονότων. Το “Όγδοο Θαύμα του Κόσμου”, τα “Μετέωρα της Ανατολής”, είναι ένα υπαίθριο μουσείο και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο!!!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών-Ελ. Βενιζέλος
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 5, 26/2         &        5, 24/3
ΗΜΕΡΕΣ 8
ΠΤΗΣΕΙΣ Πτήσεις με Τurkish Airlines
1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – Κωνσταντινούπολη 10:0012:25
Κωνσταντινούπολη – Καίσαρεια 14:25 – 15:50
8η ημέρα Σμύρνη –  Κωνσταντινούπολη 15:55 – 17:10
Κωνσταντινούπολη  – ΑΘΗΝΑ 19:55 – 20:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης

 

Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Πολύ έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός // Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Επίσκεψη στην Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας

03 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι, στην καρδιά της Καππαδοκίας, βάση μας για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής

Επίσκεψη στην Άβανο με τα περίτεχνα κεραμικά

Επίσκεψη στην κοιλάδα Πασαμπάγκ με τις “Νεραϊδοκαμινάδες”

Επίσκεψη στην κοιλάδα Γκιόρεμε με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα μέσα στα βράχια

Χορος των Δερβίσηδων

Επίσκεψη στην πανέμορφη τρωγλοδυτική πόλη Ουτσχισάρ

Επίσκεψη στην εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στην Σινασσό

Επίσκεψη στην υπόγεια πολιτεία Μαλακοπή

Επίσκεψη στην κοιλάδα Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες

Επίσκεψη στον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης-πατρίδα του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού

Επίσκεψη στο Ακσαράι (Αρχελαΐς), πόλη-σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού

01 Διανυκτέρευση και περιήγηση στο Ικόνιο, την πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους

01 Διανυκτέρευση και περιήγηση στην Ιεράπολη/Παμούκκαλεμε τα αξιοθαύμαστα μνημεία και τις φυσικές αβαθείς λιμνούλες του, που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου

Επίσκεψη στο χωριό Κιρκιντζέ, τον τόπο όπου γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου

02 διανυκτερεύσεις και ξενάγηση την Σμύρνη

Επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της Χερσονήσου της Ερυθραίας, όπως την γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη, τα Βουρλά, τα πανέμορφα Αλάτσατα και τον Τσεσμέ

Ξενοδοχεία 5* (Τοπικής κατηγοριοποίησης)

Ειδικά στη Σμύρνη η διαμονή είναι στο κεντρικότατο Movenpick Izmir 5* με θέα στην προκυμαία της πόλης

 

Ημιδιατροφή καθημερινά

 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: +280 €
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά //   Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (πληρώνονται τοπικά, περίπου: 80€ συνολικά)
   

 

Additional information

ΕισιτήριοΕνήλικες
Αεροπορική ΕταιρίαTURKISH AIRLINES

Τιμοκατάλογος

Αναχωρήσεις Δίκλινο 3ο άτομο μέως 12 ετών Μονόκλινο
5/2

5 & 24/3

665 € 565 € 965 €
26/2 690 € 590 € 990 €

1

Αθήνα - Καισάρεια - Προκόπι

1η μέρα: Αθήνα – Καισάρεια – Προκόπι  Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας, την Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και την μεγαλύτερη πόλη της. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, στην οποία δεσπόζει το κάστρο με τα τεράστια τείχη και τους πύργους του, που σώζονται σε άριστη κατάσταση. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Προκόπι (Ουργκούπ), στην καρδιά της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει τη βάση μας για να εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή μετα λαξευτά πετρομονάστηρα και τις τρωγλοδυτικές κατοικίες κατά τις επόμενες τρεις μέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2

Προκόπι - Άβανος - Κοιλάδα Πασαμπάγκ - Προκόπι Προαιρετική βόλτα με αερόστατα

2η μέρα Προκόπι – Άβανος – Κοιλάδα Πασαμπάγκ – Προκόπι  Προαιρετική βόλτα με αερόστατα    Σήμερα το πρωί ξεκινάμε την εξερεύνηση της Καππαδοκίας, της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής, όπου ο άνεμος και η βροχή εργάστηκαν επί αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν τους γιγαντιαίους κώνους,τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο σουρεαλιστικό τοπίο. Πρώτος μας σταθμός η Άβανος, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κόκκινου ποταμού (Κιζίλ Ιρμάκ, ο Άλυς των αρχαίων) και φημίζεται για τα περίτεχνα κεραμικά της. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για την κοιλάδα Πασαμπάγκ (Paşabağ) (Pasabag/Paşabağları) με τους χαρακτηριστικούς βράχους-κώνους σε σχήμα καμινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτποστάλ και τα πιο φωτογραφημένα τοπία της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.** Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία, προτείνουμε μια μοναδική βόλτα με αερόστατο πάνω από την περιοχή της Καππαδοκίας, που προσφέρει μαγευτικές εικόνες κατά την ανατολή του ήλιου.
3

Προκόπι - Κοιλάδα Γκιόρεμε - Ουτσχισάρ - Προκόπι - Χορός των Δερβίσηδων

3η μέρα: Προκόπι – Κοιλάδα Γκιόρεμε – Ουτσχισάρ – Προκόπι – Χορός των Δερβίσηδων   Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα Γκιόρεμε (Κόραμα, Göreme) και την ομώνυμη πόλη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Καππαδοκίας, μετατρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια. Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τελευταίος μας σταθμός, η πανέμορφη μικρή τρωγλοδυτική πόλη Ουτσχισάρ (Uçhisar), κτισμένη ψηλά στον βράχο, από το κάστρο της οποίας θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον εκστατικό Χορό των Δερβίσηδων, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, στην προσπάθειά τους να ενωθούν με τον Θεό. Διανυκτέρευση.
4

Προκόπι - Σινασσός - Μαλακοπή - Κοιλάδα Ιχλάρα - Καρβάλη - Ακσαράι - Ικόνιο

4η μέρα: Προκόπι – Σινασσός – Μαλακοπή – Κοιλάδα Ιχλάρα – Καρβάλη – Ακσαράι – Ικόνιο  Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο (Konya). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στη μικρή κωμόπολη Σινασσό (Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa) με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας θα φθάσουμε στην υπόγεια πολιτεία Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου, Derinkuyu),που είναι σκαμμένη περίπου 80μέτρα κάτω από έναν λόφο με ολόκληρα δωμάτια, αποθήκες, εκκλησάκια κλπ. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε μέρος της κοιλάδας Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες. Επόμενοι σταθμοί μας θα είναι στον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης-πατρίδα του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού-και στο Ακσαράι (Αρχελαΐς), μία πόλη-σταθμός στο Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο Ικόνιο, την πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους από 1097 έως το 1243. Σήμερα είναι μια πόλη βαθειά θρησκευόμενη, με πολλά τεμένη και ιδιαίτερα συντηρητικούς κατοίκους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5

Ικόνιο - Ιεράπολη/Παμούκκαλε

5η μέρα: Ικόνιο – Ιεράπολη/Παμούκκαλε   Πρωινή περιήγηση στο Ικόνιο και αναχώρηση για την Ιεράπολη/Παμούκκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκκαλε, το”Κάστρο από Βαμβάκι”,είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής-ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6

Ιεράπολη - Έφεσος - Κιρκιντζέ - Σμύρνη

6η μέρα: Ιεράπολη – Έφεσος – Κιρκιντζέ – Σμύρνη  Πρωινή αναχώρηση για τα Μικρασιατικά παράλια. Πρώτη μας στάση η Έφεσος, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στον μοναδικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο θα δούμε τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, το Αρτεμίσιο και άλλα μνημεία που μαρτυρούν το λαμπρό παρελθόν της πόλης. Ακολουθεί επίσκεψη στο κοντινό χωριό Κιρκιντζέ (Şirince/Σιριντσέ), τον τόπο όπου γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου. Συνεχίζουμε για τη Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7

Σμύρνη, Ξενάγηση - Βουρλά - Αλάτσατα - Τσεσμές - Σμύρνη, Χερσόνησος της Ερυθραίας

7η μέρα: Σμύρνη, Ξενάγηση – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμές – Σμύρνη, Χερσόνησος της Ερυθραίας   Η πρωινή μας ξενάγηση στην Σμύρνη θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία με τον Πύργο του Ρολογιού, σήμα κατατεθέν της πόλης, που δεν θυμίζει τίποτα από την παλιά ένδοξη εποχή της, πριν την Μικρασιατική Καταστροφή. Περνώντας από την προκυμαία θα δούμε κάποια διατηρητέα σπίτια ,που γλίτωσαν από την καταστροφική φωτιά του 1922. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Χερσόνησο της Ερυθραίας (Karaburun Yarımadası) μία από τις μεγαλύτερες χερσονήσους της Τουρκίας, που μαζί με την περιοχή της Τρωάδας αποτελούν τα δυτικότερα σημεία της Μικράς Ασίας. Βρίσκεται δυτικά της Σμύρνης απέναντι από την Χίο και χωρίζει τον Κόλπο της Σμύρνης από τον Κόλπο της Εφέσου. Η χερσόνησος πήρε το όνομά της από την αρχαία Ελληνική πόλη Ερυθρές που βρισκόταν στην δυτική ακτή της χερσονήσου. Πρώτη μας στάση θα είναι στην γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη, τα Βουρλά. Συνεχίζουμε μέχρι τα πανέμορφα Αλάτσατα, ένα κουκλίστικο χωριουδάκι περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τον Τσεσμέ. Αρχοντικά που θυμίζουν Μάνη, πετρόχτιστα δρομάκια, σοκάκια, γραφικά καφέ, μικρά μαγαζάκια. Θα περπατήσουμε στο γραφικό κέντρο και θα περιπλανηθούμε στις όμορφες γειτονιές, φθάνοντας μέχρι τους ανεμόμυλους με την υπέροχη θέα. Τέλος, θα κάνουμε μια στάση στον γειτονικό Τσεσμέ με το γραφικό λιμάνι του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο γεμάτοι υπέροχες εικόνες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8

Σμύρνη - Αθήνα

8η μέρα: Σμύρνη – Αθήνα  Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική