4 ημέρες
Διάρκεια
Group, Οδική εκδρομή
Tour Type
Βουλγαρία, Ευρώπη, Μπάνσκο
Προορισμός

Απόδραση στο ..BANSKO !!!

Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας αποτελεί ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα και είναι ψηλά στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων. Διαθέτει ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, πράγμα που το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του σκι. Οι συνθήκες που επικρατούν στο χιονοδρομικό είναι ιδανικές ακόμα και με τεχνητό χιόνι και η αρκετά κοντινή του απόσταση από τη χώρα μας το αναδεικνύει σε περιζήτητο προορισμό. Το Μπάνσκο αποτελεί ένα γραφικό χωριό της Βουλγαρία και είναι χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς Pirin σε υψόμετρο 976 μέτρων. Κατά μήκος του χωριού εκτείνεται και ο ποταμός Glazne. Τα κτήρια βαλκανικής αρχιτεκτονικής, όπου στεγάζονται ξενοδοχεία και κάποια διαµερίσµατα, δυστυχώς θυµίζουν σε κάποια σηµεία εργατικές κατοικίες, ενώ έντονος είναι ακόµα και σήµερα ο οικοδοµικός… οργασµός.
Να περπατήσετε στον κεντρικό Ul Pirin! Eίναι ο δρόµος ο οποίος από τη µία οδηγεί στο βουνό και από την άλλη στο ιστορικό κέντρο. Σφύζει όλες τις ώρες της ηµέρας από κόσµο, που ντυµένος µε τις στολές του σκι περπατά µε τον εξοπλισµό του – τις περισσότερες φορές ανά χείρας.
Από ένα σηµείο και µετά ο Ul Pirin πεζοδροµείται και δίνει τη θέση του σε εικόνες της αυθεντικής πόλης, πριν αυτή γίνει τουριστικό θέρετρο.
Ο δρόµος καταλήγει στην πλακόστρωτη κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει η πέτρινη εκκλησία της Αγίας Τριάδας µε το 30 µ. επιβλητικό καµπαναριό, και λίγα µέτρα πιο πέρα το σπίτι του Βούλγαρου µοναχού Νeofit Rilski, που λειτουργεί ως µουσείο.
Αν βρεθείτε Κυριακή, θα πετύχετε και το υπαίθριο παζάρι µε τους ντόπιους να επιδεικνύουν περίτρανα την πραµάτεια τους!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Αθήνα (από επιλεγμένα σημεία)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

21 – 25 Απριλίου 2022

Διανυκτερεύσεις  3
ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 11 ώρες [Αθήνα – Bansko περίπου 750χλµ].

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Μ. ΠΕΜΠΤΗ, 21/4 ΠΡΟΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/4

 • Αναχωρήσεις από Αθήνα (Άλιμος, Σύνταγμα, Κηφισιά και Σχηματάρι) 
   ΑΛΙΜΟΣ (PARKING ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) 00:00   
   ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΕΙΣΟ∆ΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ) 00:30

   ΚΗΦΙΣΙΑ (ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΛ. ΕΛΑΙΩΝ) 01:00

   ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ (
  OLYMPUS PLAZA) 01:30
   ΜΠΑΝΣΚΟ (ΑΦΙΞΗ) 12:00
   
  -H αναχώρησή από το BANSKO τη Δευτέρα του Πάσχα είναι προγραμματισμένη στις 11:00 – 11:30 (ανάλογα με το ξενοδοχείο σας). Οι ώρες άφιξης είναι οι εξής: 15:30 – 16:00 στις Σέρρες 16:30 – 17:00 στη Θεσσαλονίκη 18:30 – 19:00 στη Λάρισα 23:00 – 23:30 στην Αθήνα
  -Το Check In στα ξενοδοχεία συνήθως είναι μετά τις 14:00 ενώ το Check Out μέχρι τις 11:30
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με μοντέρνα λεωφορεία από Aθήνα – Bansko και επιστροφή

 

 

Έμπειρος συνοδός

∆ιαμονή 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό ή Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας

Εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, cafe, κλπ.)

 

24ώρη εξυπηρέτηση από τον συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Ελεύθερη χρήση παροχών (εσωτερική πισίνα, σάουνα, χαμάμ, γυμναστήριο) **εφόσον διαθέτει το ξενοδοχείο Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ενοικίαση εξοπλισμού ski/snowboard (ισχύουν ειδικές τιμές! -από Ελληνική εταιρεία)
Είσοδοι / Προαιρετικές Εκδρομές / Επισκέψεις

Δημοτικό φόρο στο ξενοδοχείο – πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο από τον πελάτη με την άφιξη.

Φιλοδωρήματα, γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, προσωπικά έξοδα

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Σημαντικές πληροφορίες για τη μετακίνησή σας:

-Ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα. Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων (για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Βουλγάρικη πρεσβεία στην Αθήνα).

-Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών) με εξαίρεση των αστυνομικών που ταξιδεύουν κανονικά με την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

-Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς.

-Προ-κρατήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις στο πούλμαν δεν γίνονται δεκτές εκτός περιπτώσεων που αφορούν λόγους υγείας.

-Όλοι οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης και να έχουν το κινητό τηλέφωνο του συνοδού της εκδρομής ώστε να επικοινωνήσουν μαζί του σε περίπτωση αργοπορίας.

Τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κανόνες που ισχύουν για τις μετακινήσεις στη Βουλγαρία:

α) Για τους έχοντες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 

Δεν θα χρειαστεί κάποιο τεστ.

β) Για τους μη έχοντες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 

Για την αναχώρηση για το Μπάνσκο, θα χρειαστεί rapid test στην Ελλάδα. Για την επιστροφή στην Ελλάδα, θα χρειαστεί rapid test στο Μπάνσκο ( 1 μέρα πριν την αναχώρηση ) το οποίο κοστίζει 10€ το άτομο και το οποίο πραγματοποιείται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Belvedere holiday club.

 

Για όλους

Για να ταξιδέψουμε στη Βουλγαρία και για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα χρειάζεται η έκδοση του Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid ( εμβολιασμού ή νόσησης ) το οποίο μπορείτε να εκδώσετε στην επίσημη ιστοσελίδα https://eudcc.gov.gr/start/.

 

Πληροφορίες

-Σε περίπτωση που κάποιος ταξιδιώτης βγει θετικός στο rapid test που θα κάνει στο Μπάνσκο
τότε μπορεί να επιστρέψει με δικό του μεταφορικό μέσο (π.χ. ταξί ή βανάκι) μέχρι τα σύνορα
του Προμαχώνα όπου και θα κάνει νέο rapid test κι αν αυτό βγει επίσης θετικό τότε είναι
υποχρεωμένος για κατ’ οίκον καραντίνα. Φυσικά, εάν έχει ταξιδέψει με λεωφορείο μας στο
Μπάνσκο θα πρέπει να φροντίσει για την επιστροφή του καθώς δε μπορεί να επιβιβαστεί ξανά
στο λεωφορείο μας.
-Για τους λόγους αυτούς κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη ταξιδιωτικής ασφάλισης η οποία
γίνεται σε συνεργασία με την Interamerican και κοστίζει 20€ το άτομο (τουλάχιστον 3 μέρες πριν την αναχώρηση για να ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο σας)  (η ασφάλεια καλύπτει
και την περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού έστω και 1 μέρα νωρίτερα λόγω covid και
προσφέρει πλήρη αποζημίωση για το κόστος του ταξιδιού απευθείας από την ασφαλιστική
εταιρεία).

Σε περίπτωση που οι εκδρομείς αναχωρούν από διαφορετική πόλη και επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί στο ίδιο λεωφορείο τότε όλοι οι εκδρομείς χρεώνονται με την τιμή της εκδρομής που αφορά την αρχική πόλη αναχώρησης.


Σημείωση: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλάζουν ανά διαστήματα οπότε αντίστοιχα θα σας 
ενημερώνουμε λίγες μέρες πριν την αναχώρησή σας για τα ισχύοντα πρωτόκολλα.
 

Παρατηρήσεις
-Όλες τις προαιρετικές εκδρομές τις πληρώνετε στον συνοδό στο λεωφορείο ενώ σε περίπτωση
ακύρωσης σας επιστρέφουμε το 50% του συνολικού ποσού της εκδρομής. Η συμμετοχή σας στις οργανωμένες εκδρομές σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους συμμετοχής.

-Τα παιδιά έως 6 ετών είναι ∆ΩΡΕΑΝ στα ξενοδοχεία και επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς τα οποία ανέρχονται στα 70€ μετ’επιστροφής

-Τα παιδιά από 7-12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου

-Τα παιδιά από 13-18 ετών έχουν έκπτωση 10% στη συνολική τιμή του πακέτου

-Οι παιδικές εκπτώσεις γίνονται εφόσον τα παιδιά κοιμούνται σε sofa-bed (καναπές-κρεβάτι) στο ίδιο διαμέρισμα με τους γονείς τους: δηλαδή θα πρέπει να μένουν μαζί με 2 ενήλικες που θα πληρώσουν κανονική τιμή ενήλικα.

Το Μονόκλινο έχει επιβάρυνση +40% στη συνολική τιμή του πακέτου

-Μόνο μεταφορά (χωρίς τη διαμονή) από την πόλη σας στο Μπάνσκο κοστίζει 110€ το άτομο μετ’ επιστροφής

-Μόνο διαμονή στο Μπάνσκο (χωρίς τη μεταφορά) έχετε έκπτωση 20€ το άτομο από τις τιμές του καταλόγου

Tip: Για ενοικίαση εξοπλισμού ski ή snowboard καθώς και μαθήματα με Έλληνες δασκάλους απευθυνθείτε στον εξειδικευμένο συνεργάτη μας Tsakiris ski.

 

Additional information

ΞενοδοχείοBelvedere Holiday Club 4*, Mountain Paradise 4*, Regnum, 5*, RIVERSIDE BOUTIQUE HOTEL 4* – Με πρωινό
ΔιατροφήΗμιδιατροφή, Πρωινό
Ημ/νίες21/4/2022

1η ημέρα (Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Μπάνσκο)

Αναχώρηση τα μεσάνυχτα της Μ. Πέμπτης από Αθήνα, τα ξημερώματα από Λάρισα και Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μπάνσκο. Διέλευση των συνόρων το πρωί και συνεχίζουμε για μία από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο. Βρίσκεται 100 περίπου χλμ από τα σύνορα, στους πρόποδες του όρους Πίριν. Το Αλπικό τοπίο συναρπάζει.
Άφιξη το μεσημέρι (Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/4) στα ξενοδοχεία μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε τα σπα των ξενοδοχείων μας.

Ενώ για όσους επιθυμούν, θα ακολουθήσει προσκύνημα του Επιταφίου στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του χωριού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Μπάνσκο – Σόφια * Ανάσταση *)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα Σόφια (140 χλμ). Γνωριμία-ξενάγηση με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό του Alexander Nevski κ.α. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στο κέντρο της πόλης και επιστροφή στο Μπάνσκο το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ θα μεταβούμε για την Ανάσταση στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Μπάνσκο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τις βόλτες σας στο όρος Πίριν που προσφέρει αρκετές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (πεζοπορία, jeep safari, τοξοβολία, κ.ά. ). Εναλλακτικά, σας προτείνουμε μία βόλτα στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο του παραδοσιακού χωριού με την εκκλησία της Αγίας Τριάδος (του 1835), τα παραδοσιακά μαγαζιά και ταβερνάκια που θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή. Το μεσημέρι ακολουθεί προαιρετικά πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με αρνιά, τοπικές σπεσιαλιτέ, γλέντι – χορό και διασκέδαση!

Για το απόγευμα σας προτείνουμε την επίσκεψη στα τοπικά ιαματικά λουτρά στο χωριό Μπάνια (5 χλμ) ενώ για τη βραδινή σας διασκέδαση στο Μπάνσκο υπάρχουν αρκετές επιλογές από bars, clubs μέχρι και casino. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (Μπάνσκο – Αθήνα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, γνωστή για το όμορφο τοπίο αλλά και τις συμφέρουσες αγορές στον πεζόδρομο της. Το μεσημέρι διέλευση των συνόρων του Προμαχώνα και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση επιστρέφουμε.

Προαιρετικές εκδρομές & δραστηριότητες

ΣΟΦΙΑ
Ολοήμερη εκδρομή στη Σόφια. Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη και στη συνέχεια οδική και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσετε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκι και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρωσική εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Για αγορές η Σόφια προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες, αν σκεφθεί κανείς τα 5 mall. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψετε στο Μπάνσκο.

Τιμή κατ’ άτομο: 20 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά, συνοδό, ξενάγηση. Αναχώρηση στις 09:00

ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ
Συνδυάστε τη βόλτα με τα ψώνια στο Μπλαγκόεβραντ με αυτή την εκδρομής μισής μέρας.
Εκεί, μπορείτε να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχει τεράστια αγορά γεμάτη με καταστήματα, καθώς επίσης να γευματίσετε και να κάνετε περίπατο στον πεζόδρομο της πόλης.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά, συνοδό, ξενάγηση.

Αναχώρηση στις 12:00

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ – ΜΠΑΝΙΑ

Βόλτα στα ιαματικά λουτρά της περιοχής Μπάνια (απόσταση 10 λεπτών από Μπάνσκο), στα οποία έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα φυσικά σπα της περιοχής.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά, συνοδό και δωρεάν χρήση σπα.

Αναχώρηση στις 16:30

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΑΣ

Για να αποφύγετε την μεγάλη αναμονή στη γόνδολα σας προτείνουμε να αγοράσετε το ski pass είτε από τη
ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας (εφόσον προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία) είτε από τα κεντρικά εκδοτήρια από την προηγούμενη μέρα (κατά προτίμηση απογευματινές ώρες) είτε και από τα εκδοτήρια που υπάρχουν πάνω στο χιονοδρομικό κέντρο την ημέρα που θα ανεβείτε για ski/snowboard.
Οπότε, την ημέρα που θα αφιερώσετε στο βουνό μπορείτε να μετακινηθείτε με το λεωφορείο μας με Έλληνα συνοδό ο οποίος και θα σας δίνει χρήσιμα tips για τις πίστες.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 ευρώ

Περιλαμβάνει: τη μεταφορά με λεωφορείο από τη βάση μας (στη διασταύρωση από τα ξενοδοχεία Belvedere – Mountain Paradise & Sunrise) στο χιονοδρομικό κέντρο μαζί με τον εξοπλισμό σας και την επιστροφή σας στο ίδιο σημείο.

Ώρες αναχώρησης από το χωριό: 10:30 και 12:00

Ώρες επιστροφής από το χιονοδρομικό: 14:30 και 16:00

SNOW ATV – ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Βόλτα στη βόρεια πλευρά του όρους Πιρίν σε υψόμετρο από 960 έως 1200μ μέσα σε δάσος ερυθρόδερμης πεύκης και ελάτης αλλά και σε λιβάδια ώστε να απολαμβάνετε υπέροχη θέα.

Κόστος:
• 25€ κατ’ άτομο με 2 αναβάτες ανά όχημα

 • 40€ κατ’ άτομο με 1 αναβάτη ανά όχημα

Περιλαμβάνει: το ATV όχημα, καύσιμα, έμπειρο συνοδό

Ώρες αναχώρησης: κατόπιν συνεννόησης με τον συνοδό

SHISHA_TRAVELERS.BANSKO
Απόλαυσε τις γεύσεις του ναργιλέ στο δωμάτιό σου με τους φίλους σου για 2 ώρες απόλυτης εμπειρίας!
Το κόστος ανέρχεται στα 25 ευρώ για τις 2 ώρες και περιλαμβάνει τον ναργιλέ, την γεύση της επιλογής σας, τα καρβουνάκια καθώς και την παράδοση στο δωμάτιο σας!

JEEP SAFARI – ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ JEEP 4×4

Βόλτα στη βόρεια πλευρά του όρους Πιρίν σε υψόμετρο από 960 έως 1200 μέτρα μέσα σε δάσος ερυθρόδερμης πεύκης και ελάτης αλλά και σε λιβάδια ώστε να απολαμβάνετε υπέροχη θέα. Σε κάποια σημεία θα γίνει στάση για φωτογραφίες και ξενάγηση όπως στο Μοναστήρι Παλίγκο Ντέν και τη λίμνη Μπελισμάτα. Στα μισά της διαδρομής υπάρχει στάση για ζεστό τσάι με μπισκότα (για τη δραστηριότητα δε χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός).

Τιμή κατ’ άτομο: 27 ευρώ

Περιλαμβάνει: το 4Χ4 όχημα, οδηγό, καύσιμα, ξενάγηση και τσάι

Ώρες αναχώρησης : 09:30-12:30 ή 12:30-15:30 (μέχρι 8 άτομα ανά δρομολόγιο)

Τιμοκατάλογος      (ΤΙΜΗ κατ’ άτομο)

 

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Τιμή  κατ’ άτομο σε Δίκλινο δωμάτιο

(για 03 Διανυκτερεύσεις)

Διατροφή
22 – 25/4/2022
Riverside boutique, 4* € 205 Πρωινό
Mountain Paradise, 4* € 160 Πρωινό
€ 190 ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
Belvedere Holiday Club, 4* € 175 Πρωινό
€ 195 ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
Regnum, 5* € 240 Πρωινό
€ 270 ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Σημειώσεις Τιμοκαταλόγου:
• Τα παιδιά έως 6 ετών είναι ∆ΩΡΕΑΝ στα ξενοδοχεία και επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς τα
οποία ανέρχονται στα 70€ μετ’επιστροφής
• Τα παιδιά από 7-12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου
• Τα παιδιά από 13-18 ετών έχουν έκπτωση 10% στη συνολική τιμή του πακέτου
• Οι παιδικές εκπτώσεις γίνονται εφόσον τα παιδιά κοιμούνται σε sofa-bed (καναπές-κρεβάτι) στο ίδιο
διαμέρισμα με τους γονείς τους: δηλαδή θα πρέπει να μένουν μαζί με 2 ενήλικες που θα πληρώσουν κανονική
τιμή ενήλικα.
• Το μονόκλινο έχει επιβάρυνση +50% στη συνολική τιμή του πακέτου
• Μόνο διαμονή (χωρίς τη μεταφορά) έχετε έκπτωση 15€ το άτομο από τις τιμές του τιμοκαταλόγου

Διαδικασία κράτησης 
Απαιτείται ονοματεπώνυμο (όπως αναγράφεται σε Ταυτότητα νέου τύπου ή/και Διαβατήριο σε ισχύ), αρ. ατόμων, ξενοδοχείο επιλογής σας, αρ. διανυκτερεύσεων και ένα κινητό επικοινωνίας.

Πολιτική ακύρωσης 
Δωρεάν ακύρωση μέχρι και 21 μέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής (εκτός φυσικά εάν υπάρξει ταξιδιωτικός περιορισμός λόγω Covid-19).

ski pass

Oι τιµές για 1, 2, 3, 4 µέρες είναι €28, €55, €83, €109 αντίστοιχα και για τα παιδιά €18, €36, €54, €70, οπότε σας συµφέρει να πάρετε από πριν το πάσο ανάλογα µε τις µέρες που θα κάνετε σκι. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι οι τιµές για τη gondola µετά τις 12:30 γίνονται €21 αντί €28, ενώ γίνονται δεκτές και πιστωτικές κάρτες. Σε αυτά προσθέστε extra 5LV deposit για τις κάρτες, αλλά από τη στιγµή που θα τις επιστρέψετε, θα τα πάρετε πίσω. Τα ταµεία µένουν ανοιχτά µέχρι τις 23:00, για να προµηθευτείτε τα εισιτήριά σας για την επόµενη µέρα και να αποφύγετε τις καθυστερήσεις.

Μπορείτε να πάρετε τον κεντρικό αναβατήρα gondola και να φτάσετε µέχρι το χιονοδροµικό. Για να αποφύγετε τη σχετικά µεγάλη ουρά, είναι καλύτερο να φτάσετε γύρω στις 09:00. Προµηθευτείτε το ειδικό ski pass, ανάλογα µε τις ηµέρες που θα µείνετε (συµφέρει από πριν για όλες τις µέρες), και επιβιβαστείτε στο τελεφερίκ (8 ατόµων), το οποίο διασχίζοντας ένα τοπίο γεµάτο από έλατα σε περίπου 15′ καταλήγει στα lifts. Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον µονοπωλούν οι καταβάσεις στις συνολικά 64 χλµ. πίστες (όλων των βαθµών δυσκολίας), οι οποίες στο µεγαλύτερό τους τµήµα απλώνονται ανάµεσα σε έλατα και διαδροµές µοναδικού φυσικού κάλλους. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε σκι στην εκπληκτική πίστα 7 χλµ. (µπλε δυσκολίας), που καταλήγει στην πόλη και αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της χιονοδροµικής εµπειρίας στο Μπάνσκο!

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν µια λίστα µε το ποιες πίστες λειτουργούν. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές οθόνες στο χωριό που µεταδίδουν ζωντανά τις συνθήκες πάνω στις πίστες.

Για ενοικίαση εξοπλισµού σκι/snowboard: Για full εξοπλισµό σκι (µπότες, πέδιλα, µπατόν) υπολογίστε €15, €28, €41 για 1, 2, 3 µέρες αντίστοιχα. Και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να τα νοικιάσετε από την αρχή για όλες τις µέρες. Σαφώς, αν διαθέτετε κάποιο από τα «σύνεργα» του σετ, µπορείτε να προµηθευτείτε τα υπόλοιπα και το κόστος µειώνεται ανάλογα.

µαθήµατα σκι

Το ιδιωτικό µάθηµα θα σας κοστίσει €45 για 2 ώρες και €75 για 4 ώρες. Αν τώρα θέλετε να κάνετε οµαδικό, οι τιµές σίγουρα είναι πιο χαµηλές.

chalets πάνω στις πίστες

Καθώς κατεβαίνετε τις πίστες µπορείτε να κάνετε ένα διάλειµµα για ένα ρόφηµα σοκολάτας ή ένα ζεστό κόκκινο κρασί µε κανέλα (7LV) και γιατί όχι, και για µια αχνιστή σούπα, σε κάποιο από τα chalets (ξύλινα cafés) που θα συναντήσετε πάνω στις πίστες! Σε έντονα τουριστικές περιόδους να είστε προετοιµασµένοι, καθώς θα χρειαστεί να περιµένετε στις ουρές!

Φαγητό

Το Μπάνσκο είναι μία πόλη που σίγουρα δε θα σας αφήσει νηστικούς, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν ημιδιατροφή ή διαθέτουν αξιόλογα εστιατόρια.

Θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια καθώς οι Βούλγαροι ταυτίζονται αρκετά με το φαγητό. Οι βουλγάρικες σπεσιαλιτέ βασίζονται κυρίως στο κρέας. Οι περισσότερες ταβέρνες στο Μπάνσκο έχουν το διακριτικό ταμπελάκι Mehana, που σημαίνει ταβέρνα στα βουλγαρικά. Η αυθεντική Mehana παλιότερα περιελάμβανε χορό και ζωντανή μουσική. Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει την τοπική κουζίνα και τη λαϊκή κουλτούρα του τόπου. Σήμερα καλό είναι να τις αποφύγετε, εκτός εάν σας τις έχει συστήσει κάποιος. Συνήθως μοιάζουν µε χάνια, είναι όλες πέτρινες και συνήθως έχουν έξω ψησταριές µε αγριογούρουνα και αρνιά. Πολλές µέρες προσφέρουν και folklore θέαµα.

Το φαγητό στο Μπάνσκο θέλει λίγη προσοχή καθώς ίσως κάποιοι δεν είναι συνηθισμένοι στις πικάντικες γεύσεις που σερβίρονται. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποια από τα χαρακτηριστικά πιάτα της βουλγάρικης κουζίνας όπως το Tarator το οποίο είναι μια τυπική βουλγαρική κρύα σούπα από αγγούρι, που συνδυάζεται με γιαούρτι, καρύδια και άνηθο. Είναι ιδανική για όλο το χρόνο καθώς δεν απαιτεί βράσιμο και σερβίρεται κρύα. Άλλο διάσημο έδεσμα που θα βρείτε παντού στη Βουλγαρία είναι η Banitsa. Πρόκειται για τυρόπιτα με αυγά και το γνωστό τυρί sirene. Συχνά στη Βουλγαρία θα δείτε να συνοδεύουν τη Banitsa με boza, ένα παχύρρευστο, γλυκό, καφέ ποτό, που της ταιριάζει πολύ.

Ενδεικτικό κόστος για ένα πλήρες γεύμα δύο ατόμων περίπου 30€ με κρασί.

Σημαντικό:  Τα περίπτερα / fast food σερβίρουν φαγητό κακής ποιότητας.

Μερικές Προτάσεις για Φαγητό

Amvrosia: Το γευστικό στολίδι του Μπάνσκο προσφέρει πιάτα εξαιρετικής ποιότητας, σε έναν κομψό και ζεστό χώρο! Επισκεφτείτε το Must Eat της πόλης..!

Ginger: Διαθέτει πολλές επιλογές, σε λογικές τιμές, μέσα σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον. Η ποιότητα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο..

Mehana Momini Dvori: Γενναιόδωρες μερίδες, χαμηλές τιμές και καλή ποιότητα σε μία παραδοσιακή ταβέρνα στο κέντρο της πόλης.

Ταβέρνα Baryakova: Παραδοσιακή ταβέρνα με ζεστό περιβάλλον και αξιόλογα -τοπικά και μη- πιάτα.

Leonardo: Ιταλικό εστιατόριο με αρκετά καλή ποιότητα και προσεγμένα πιάτα, σε ανεβασμένες τιμές.

Καφές – Ποτό 

Nectar Bar: Στον όμορφο και ντιζαϊνάτο χώρο του Nectar μπορείτε να απολαύσετε μπύρες, κοκτέιλ καθώς και διάφορα σνακ.

Le Rétro: Το καλύτερο μαγαζί στο Μπάνσκο για να πιείτε τον καφέ σας και να φάτε ποιοτικό πρωινό, σνακ, επιδόρπιο ή κάποια σαλάτα (χωράει ελάχιστα άτομα).

Ginger: Ο πιο όμορφος χώρος στην πόλη προσφέρεται για φαγητό, ποτό, καφέ και διασκέδαση με live βραδιές. Είναι τεράστιο..!

Jack’s House Bansko: Ωραίο Club για χορό και διασκέδαση μέχρι το πρωί (προτιμήστε τα εμφιαλωμένα ποτά).

Happy End Bar: Το πιο γνωστό καφέ-μπαρ-κλαμπ της πόλης. (Προσοχή στη χρέωση των ποτών, γίνεται με ml!)

Family Bansko Coffee & Kids Club: Συνδυασμός παιδότοπου και καφέ με ποιοτικά σάντουιτς και καθαρή ατμόσφαιρα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε οικογένειες με παιδιά.

Wine Bar 25: Για χαλαρό κρασί με συνοδεία πιατέλας, μακριά από την τουριστική πολυκοσμία!

Χρήσιμα 

-Όλα τα μαγαζιά στην πόλη δέχονται ευρώ () όμως σας κρατάνε ποσό μεγαλύτερο από την ισοτιμία της μέρας. Είναι προτιμότερο να πληρώνετε σε Λεβ (€1= 1,95LV). Φροντίστε να έχετε ανταλλάξει τα χρήματα σας. Την καλύτερη ισοτιμία θα τη βρείτε στο ανταλλακτήριο απέναντι από το Mall Bansko.

-Μπάνσκο δεν είναι μόνο η περιοχή κοντά στα lift. Διασχίστε τον δρόμο Πιρίν και φτάστε μέχρι το πλακόστρωτο κέντρο της παλιάς πόλης.

-Για τα lifts υπάρχουν 2 είσοδοι. Προτιμήστε τη δεξιά, είναι πιο γρήγορη!

-Παντού υπάρχει η λέξη Mehana. Είναι η δική τους ταβέρνα. Αν δεν σας την έχει συστήσει κάποιος είναι καλύτερο να την αποφύγετε.

-Πολλά εστιατόρια και καταστήματα έχουν την τάση να χρεώνουν διαφορετικά από τις τιμές που υπάρχουν στους καταλόγους! Τα μάτια σας ανοιχτά.

-Για να καλέσουμε σε ελληνικό αριθμό τηλεφώνου συμπληρώνουμε μπροστά τον κωδικό 0030. Ο τηλεφωνικός κωδικός της Βουλγαρίας είναι 00359.

-Η Ελλάδα με τη Βουλγαρία δεν έχουν διαφορά ώρας.

-Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Σόφιας και απέχει περίπου 100χλμ.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική