5 ημέρες
Διάρκεια
Group
Tour Type
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Προορισμός

Η Πόλη είναι ένα καλειδοσκόπιο εικόνων γοητευτικών, μια πηγή θετικής ενέργειας στην οποία θέλεις να βυθιστείς ενώ συγχρόνως μπορείς εύκολα να ξεφύγεις. Τα μυστικά των ξεχασμένων σοκακιών, η απρόσμενη αλλαγή στην αρχιτεκτονική και στον πληθυσμό από τον ένα δρόμο στον άλλον. Να χαθείς σε αλλοτινούς μικρόκοσμους…

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών-Ελ. Βενιζέλος
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

5 ημέρες

21 – 25/4/2022

22 – 26/4 /2022

ΗΜΕΡΕΣ 5
ΠΤΗΣΕΙΣ Πτήσεις με Turkish Airlines:
Από Προς Αναχώρηση Άφιξη Αριθμός Πτήσης
AΘΗΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 10.15 11.45 ΤΚ1846
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ AΘΗΝΑ 19.15 20.40 ΤΚ1843

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Turkish Airlines (συμπ. 1 αποσκευή 20 κιλά & 1 χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο)

 

Μεταφορές , ξεναγήσεις , εκδρομές με ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.

 

Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο.

Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  ή παρόμοια με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

Ξενοδοχεία

-Στο ξενοδοχείο RITZ CARLTON ISTANBUL όλα τα δωμάτια θα είναι με μερική θέα τον Βόσπορο

-CVK PARK BOSHPORUS όλα τα δωμάτια θα είναι σε superior τύπο

– στο κεντρικό CVK Taksim 4* superior

– στο κεντρικό AKKA LUSH 4* special boutique

– στο κεντρικό ERESIN Taksim 4*

– στο κεντρικό NOVA PLAZA Taksim 4*

– στο κεντρικό NOVA PERA 4*

 

Αναστάσιμο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στα Θεραπειά

Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση λόγω covid-19 ισχύει για εκδρομείς έως 70 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων 135€
Προαιρετικές επισκέψεις/εκδρομές/φαγητά/ποτά
Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, αξιοθέατα (και στο Μινιατουρκ)
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Δημοτικός φόρος Διαμονής (πληρώνεται απευθείας στο Ξενοδοχείο  δωμάτιο / διανυκτέρευση)

Ποτά στο Αναστάσιμο δείπνο

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Στην εκδρομή 22-26 Απριλίου με την άφιξη θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στα Πριγκιπόννησα.

 • Η Μονή της χώρας, το Βυζαντινό Υδραγωγείο και το Μπλέ Τζαμί ενδέχεται να μη λειτουργούν προσωρινά λόγω εργασιών συντήρησης.

 • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιπόννησα , πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.
 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας ή ταυτότητα νέου τύπου. ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Διαβατήριο απαιτείται για κάθε ανήλικο παιδί.
 • Tα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα, με προσθήκη επιπλέον κλίνης και ως εκ τούτου υπάρχει στενότητα χώρου.
 • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων.
 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 • Στο ξενοδοχείο RITZ CARLTON ISTANBUL όλα τα δωμάτια θα είναι με μερική θέα τον Βόσπορο.
 • Στο ξενοδοχείο CVK PARK BOSHPORUS όλα τα δωμάτια θα είναι σε superior τύπο.
 • Θα παρακολουθήσουμε την Μ. Παρασκευή την ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκιπο και την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια της Πριγκίπου σε μια ξεχωριστή εμπειρία.
 • Περιλαμβάνεται η μεταφορά για την Αναστάσιμη Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Θεραπειά στο Βόσπορο και Αναστάσιμο δείπνο το οποίο θα παρατεθεί σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο της περιοχής.

 

Additional information

ΞενοδοχείοAKKA LUSH TAKSIM 4* BOUTIQUE, CVK PARK BOSHPORUS 5* DLX, CVK TAKSIM 4*SUP, ERESIN TAKSIM 4*, NOVA PERA 4*, NOVA PLAZA TAKSIM 4*, RITZ CARLTON 5*
Ημ/νίες21/4/2022, 22/4/2022

1

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

1η μέρα: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Μπαλουκλί – Μονή σας Χώρας , Παναγία Βλαχερνών-Πατριαρχείο – Πιερ Λοττί – Περιπατητική ξενάγηση   Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , τη Μονή σας Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται σας εσω και έξω νάρθηκες και στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Εν συνεχεία θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο λόφο Πιέρ Λοτί για να θαυμάσουμε μια μοναδική πανοραμική θέα σας Κων/πολης. Μετά το τέλος σας ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε ένα περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέρα με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν του. Θα δούμε τον Ναό σας Αγίας Τριάδος την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία σας Πόλης και στην συνέχεια θα περπατήσουμε την Μεγάλη Λεωφόρο για να επισκεφθούμε τον Άγιο Αντώνιο και την στοά των λουλουδιών. Θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο “Pera Palace” που εξυπηρετούσε σας πελάτες του περίφημου “Orient Express”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.
2

Κωνσταντινούπολη

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Πριγκιπόννησα – Ακολουθία & περιφορά Επιταφίου στην Πρίγκιπο

Μπουφέ πρωινό και το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την εκδρομή σας στα Πριγκιπόνησσα. Επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή σας τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Στον τελευταίο σας σταθμό την Πρίγκιπο θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσουμε την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια σας Πριγκίπου σε μια κατανυκτική και ξεχωριστή εμπειρία. Επιστροφή με πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Καμπάτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.

3

Κωνσταντινούπολη

3η μέρα: Ξενάγηση πόλης – Επίσκεψη στην αγορά Arasta Bazaar – Κλειστή Αγορά – Ανάσταση στην Αγία Παρασκευή στα Θεραπειά – Αναστάσιμο Δείπνο  

Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την σημερινή σας ξενάγηση σας Πόλης με επίσκεψη στο τζαμί του Πρίγκηπα (Şehzade Camii) αριστούργημα του ξακουστού αρχιτέκτονα Σινάν και οδεύοντας σας την καρδιά σας ιστορικής πόλης θα επισκεφθούμε την υπέρλαμπρη Αγία Σοφία, σας οποίας ο τρούλος έχει 55μ. ύψος και 31μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε την γραφικότατη αγορά “Arasta” θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά σας Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με σας αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης , ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν σας .Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή σας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από σας 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας .Τέλος θα επισκεφθούμε τον Ναό σας Αγία Ειρήνης δίπλα στην Αγία Σοφία ο οποίος ήταν Βυζαντινή εκκλησία, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι πλέον γνωστή με την ονομασία AyaIrini. Χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομαζόταν και ‘’Πατριαρχείο’’. Μέχρι το 360 και πριν την κατασκευή σας Αγίας Σοφίας ήταν η μητρόπολη σας Κων/πολης, καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον όχλο στην «Στάση του Νίκα» επί Ιουστινιανού για να ανοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον ίδιο αυτοκράτορα. Θα καταλήξουμε στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με σας 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα για σας αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στα Θεραπειά για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία σας Αναστάσεως στην εκκλησία σας Αγίας Παρασκευής. Ακολουθεί Αναστάσιμο Δείπνο όπου θα γευτείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο σας περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4

Κωνσταντινούπολη

4η μέρα: Aνάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ – Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Μίνιατουρκ – Τοπ Καπί – Αιγυπτιακή αγορά  Μπουφέ πρωινό και η σημερινή σας ημέρα θα ξεκινήσει με την επίσκεψή σας στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα σας όχθες του Βοσπόρου με ιδιωτικό πλοίο μόνο για σας ταξιδιώτες του γραφείου σας. Μετά το τέλος σας κρουαζιέρας θα επισκεφθούμε τοπ Μίνιατουρκ το οποίο είναι το μεγαλύτερο πάρκο με μινιατούρες στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές , σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών σας με θέα σας τη θάλασσα του Μαρμαρά. Η σημερινή σας ημέρα θα κλείσει με επίσκεψη στην αγορά των Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) -Misir Carsιsi- για να απολαύσετε τα μεθυστικά αρώματα των μπαχαρικών σας Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας . Σας προτείνουμε για το βράδυ προαιρετικά (έξοδα ατομικά) διασκέδαση σε κέντρο με οριεντάλ και παραδοσιακούς χορούς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα με φαγητό και ποτό.
5

Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Ελεύθερη ημέρα – Πτήση Επιστροφής  Μπουφέ πρωινό και η σημερινή σας ημέρα είναι στη διάθεσή σας για σας τελευταίες σας βόλτες και περιπλανήσεις στην μαγική Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση σας επιστροφής σας στην Αθήνα.

Τιμοκατάλογος

 Τιμή κατ’ άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ ΣΕ EXTRA BED

RITZ CARLTON 5* 860 € 1.210 € 630 €
CVK PARK BOSHPORUS 5* DLX

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !

610 € 810 € 505 €
CVK TAKSIM 4*SUP 545 € 705 € 415 €
AKKA LUSH 4* SPECIAL BOUTIQUE 515 € 655 € 410 €
ERESIN TAKSIM 4* 490 € 620 € 400 €
ΝOVA PERA ISTANBUL 4* 460 € 560 € 380 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* 430 € 510 € 360 €

Όλες οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν πρόγευμα καθημερινά και Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο το βράδυ σε τοπικό εστιατόριο στα Θεραπειά.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική