4 ημέρες
Διάρκεια
Group
Tour Type
Άμστερνταμ, Ευρώπη
Προορισμός

Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα ως μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος της ευρύτερης περιοχής Ράντσταντ (Randstad), μία από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές της Ευρώπης.

Αξίζει κανείς να περπατήσει σε ένα από τα κανάλια του μεσαιωνικού κέντρου. Να ακούσει τα κουδουνάκια των ποδηλάτων, να δει τους εμπόρους να ξεφορτώνουν πολύχρωμα λουλούδια στις υπαίθριες αγορές και να δοκιμάσει τις διάσημες τοπικές μπύρες.
Η πόλη είναι γνωστή για τα πολλά εξαιρετικά μουσεία και χώρους τέχνης.
Η πλατεία Νταμ (Dam) είναι η κεντρικότερη πλατεία της πόλης και μαζί με τα διάσημα κτίρια που την περιβάλλουν είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Άμστερνταμ. Νταμ στα Ολλανδικά σημαίνει φράγμα και αυτή ακριβώς ήταν η λειτουργία της πλατείας τον καιρό της δημιουργίας της. Φτιάχτηκε περίπου το 1270 και αποτελούσε την πρώτη ένωση των δυο μερών του ποταμού Άμστελ (Amstel). Στην συνέχεια και καθώς το φράγμα μεγάλωνε, ενώθηκε με μια παρακείμενη πλατεία και έγινε η εμπορική και πολιτική καρδιά της πόλης μετά και την δημιουργία του δημαρχείου επί της πλατείας. Στην Dam σήμερα δεσπόζει το εντυπωσιακό βασιλικό παλάτι και πρώην δημαρχείο (Koninklijk Paleis).  Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Νέα Εκκλησία (Neuwe Kerk). Πρόκειται για ένα γοτθικό ναό του 15ου αιώνα. Τέλος, εδώ θα βρείτε επίσης το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussaud’s (η είσοδος κοστίζει 18€), το ιστορικό πολυκατάστημα De Bijenkorf, το πρώην Κεντρικό Ταχυδρομείο (Magna Plaza) και έναν εντυπωσιακό οβελίσκο, που είναι αφιερωμένος στα θύματα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά το Άμστερνταμ έρχεται πρώτο σε αναλογία συγκέντρωσης μουσείων στον κόσμο, αφού διαθέτει πάνω από 60! Το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας (Rijksmuseum) είναι το σπουδαιότερο της χώρας και αυτό με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, αφού προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο! Πρόκειται για ένα ορόσημο του Άμστερνταμ, που άνοιξε το 1885 και περιλαμβάνει τους καλύτερους πίνακες που αντιπροσωπεύουν την ολλανδική ζωγραφική, ανάμεσα στους οποίους έργα των Φρανς Χαλς, Βερμέερ μέχρι τον Ρέμπραντ. Η είσοδος κοστίζει 19€. την πλατεία των Μουσείων (Museumplein) θα βρείτε ένα ακόμη πολύ σημαντικό Μουσείο του Άμστερνταμ, αυτό που είναι αφιερωμένο στον Ολλανδό ζωγράφο Van Gogh (Van Gogh Museum). Η είσοδος κοστίζει 19€, αλλά συνήθως είναι sold out, οπότε φροντίστε να κλείσετε τα εισιτήρια σας online. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Moco Museum. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μουσείο του Άμστερνταμ, αφού άνοιξε τις πύλες του μόλις το 2016, με στόχο να φέρει στο προσκήνιο εκθέσεις με πρωταγωνιστές και πρωτοπόρους του κόσμου της σύγχρονης τέχνης. Η είσοδος κοστίζει 14,5€.
Η οικία της Άννας Φρανκ (Anne Frank Huis) στο κέντρο του ‘Άμστερνταμ είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα κτίρια στη πόλη. Πρόκειται για τη κρυφή περιοχή, όπου η Άννα Φράνκ κρυβόταν επί δυο χρόνια από τους Ναζί και έγραψε το περίφημο ημερολόγιό της, κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Το αυθεντικό ημερολόγιο είναι τοποθετημένο ως κομμάτι των μόνιμων εκθεμάτων και παρουσιάζεται σε γυάλινη προθήκη. Τα εισιτήρια πωλούνται μόνο online και συνήθως εξαντλούνται μήνες πριν, για αυτό αν θέλετε να το επισκεφτείτε θα πρέπει να προνοήσετε. Η είσοδος κοστίζει 10€, ενώ διατίθεται δωρεάν ακουστική ξενάγηση.
Το Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ (Amsterdam Museum) ιδρύθηκε το 1975 και ονομάζονταν μέχρι το 2011 Μουσείο Ιστορίας του Άμστερνταμ. Είναι ένα μουσείο που διηγείται το πώς ένα μικρός οικισμός κατά μήκος του ποταμού Άμστελ, έγινε κατά των δέκατο έβδομο αιώνα το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου και είναι σήμερα μια πολύχρωμη μητρόπολη με εξαιρετικά ανταγωνιστική οικονομία και ιδανικές συνθήκες ζωής για τους κατοίκους του. Το μουσείο ασχολείται ιδιαίτερα με τα κανάλια της πόλης. Η είσοδος κοστίζει 15€.

Στις όχθες του ποταμού βρίσκονται πολλά σημαντικά κτήρια, όπως ο συναυλιακός χώρος “Stopera” και η όπερα “Carre theatre“. Ο ποταμός Άμστελ διαθέτει και πάρα πολλές γέφυρες, την Blauwbrug, την Hoge Sluis και την Berlagebrug. Όμως η διασημότερη γέφυρα του ποταμού είναι με διαφορά η Magere Brug ή αλλιώς η Κοκαλιάρα γέφυρα, που πρωταγωνίστησε στην ταινία James Bond “τα διαμάντια είναι για πάντα”. Η παρούσα γέφυρα χτίστηκε το 1934 και αντικατέστησε μια ίδια γέφυρα που βρισκόταν στο σημείο από το 1691 και λόγω της στενότητάς της, οι ντόπιοι την αποκαλούσαν κοκαλιάρα. Από το 2003 η γέφυρα χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς η ποδήλατα, συμβολίζοντας το νέο μεταφορικό μοντέλο της πόλης.

Ένα από τα ψευδώνυμα του Άμστερνταμ είναι “Βενετία του Βορρά” και αυτό όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πόλη υπάρχουν πάνω από εκατό χιλιόμετρα κανάλια που κόβουν την πόλη σε πάνω από 90 νησιά, που συνδέονται με πάνω από 1500 γέφυρες! Τα τέσσερα κεντρικά κανάλια (Singel, Herengracht, Prinsengracht, Keizersgracht) σκάφτηκαν τον 17ο αιώνα στην χρυσή εποχή της Ολλανδικής αυτοκρατορίας, ενώ σχηματίζουν ομόκεντρες ζώνες γύρω από την πόλη. Χωρίς αμφιβολία λοιπόν, τα κανάλια του Άμστερνταμ είναι και η υπογραφή της πόλης και μια βόλτα σε αυτά προσφέρει μια διαφορετική θέαση, με πάνω από 1550 διατηρημένα ιστορικά σπίτια η μνημεία. Έτσι για να είναι ολοκληρωμένη η επίσκεψη σας στην ολλανδική πρωτεύουσα, θα πρέπει να κάνετε μια κρουαζιέρα ανάμεσα στα κανάλια. Τα καραβάκια περνούν από όλα τα σημαντικά κτίρια της πόλης, ενώ συνήθως υπάρχει ηχογραφημένος οδηγός σε Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Οι διαφορετικές εταιρίες που προσφέρουν βόλτες με τα καραβάκια παρέχουν από απλά προγράμματα περιήγησης μέχρι δείπνο η μεσημεριανό σε ένα καραβάκι.

Λίγα λεπτά από το κέντρο του Άμστερνταμ θα έρθετε αντιμέτωποι με το πάρκο του Φόντελ (Vondelpark). Πρόκειται για μια όαση πράσινου, που δέχεται περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και άνοιξε το 1865, με αρχική ονομασία “Νέο Πάρκο”, ενώ αργότερα πήρε την σημερινή του ονομασία προς τιμήν του συγγραφέα του 17ου αιώνα “Joost van den Vondel”, άγαλμα του οποίου θα βρείτε μέσα στο πάρκο. Στο πάρκο θα βρείτε επίσης ένα μουσείο ταινιών, ένα ανοιχτό θέατρο και αρκετές καφετέριες-restaurants.

Η πλατεία του Ρέμπραντ (Rembrandtplein) πήρε φυσικά το όνομα της από τον πασίγνωστο Ολλανδό ζωγράφο, το σπίτι του οποίου βρισκόταν ακριβώς εκεί και σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος. Η πλατεία είναι συνδεδεμένη με την νυχτερινή ζωή του Άμστερνταμ, αφού εκεί θα βρείτε πολλά clubs, bars και coffee shops, όπως και ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και διάφορα μαγαζιά κάθε είδους. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το επιβλητικό άγαλμα του Ρέμπραντ, που από το 2006 έχει παρέα αρκετά ακόμη χάλκινα αγαλματίδια. Αυτά σχεδιάστηκαν από τους Ρώσους Mikhail Dronov and Alexander Taratynov, στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων του καλλιτέχνη, αναπαριστώντας τον διασημότερο πίνακα του ζωγράφου, το “The Night Watch”.

Η υπαίθρια αγορά Albert Cuyp αποτελεί αναμφίβολα την πιο γνωστή και πολυσύχναστη εξωτερική αγορά της Ευρώπης! Διαθέτει πάνω από τριακόσιους πάγκους με τεράστια ποικιλία προϊόντων όλων των κατηγοριών, από τοπικές λιχουδιές και φρέσκα φρούτα, μέχρι ενδύματα και υποδήματα. Η αγορά βρίσκεται στην περιοχή Pijp και είναι περιτριγυρισμένη από ευχάριστες καφετέριες και μικρά καταστήματα.

Φυσικά αφού βρίσκεστε στην χώρα των λουλουδιών και πιο συγκεκριμένα στη πατρίδα της τουλίπας, θα πρέπει να περάσετε μια βόλτα από την ομώνυμη ανοιχτή αγορά (Bloemenmarkt). Ιδρύθηκε το 1862 και απλώνεται παράλληλα με το κανάλι Singel στο κέντρο του Άμστερνταμ. Εκεί θα βρείτε να αγοράσετε σπόρους και βολβούς από τα εθνικά λουλούδια της Ολλανδίας, καθώς επίσης διακοσμητικά κήπου και σουβενίρ.

Για πολλούς η περιοχή Jordaan είναι από τις πιο όμορφες του Άμστερνταμ και όχι άδικα. Στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα υποβαθμισμένη και έμεναν μόνο άνθρωποι της λεγόμενης εργατικής τάξης και μετανάστες. Σήμερα όμως το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην, αφού η πρώην «φτωχογειτονιά» έχει ανακαινιστεί και πλέον κατοικείται από ένα ζωηρό μείγμα σπουδαστών, ευκατάστατων επιχειρηματιών και δημιουργικών επαγγελματιών. Η Jordaan είναι μια πανέμορφη-ατμοσφαιρική περιοχή, με στενά δρομάκια, γραφικά κανάλια, εναλλακτικά καφέ, γκαλερί τέχνης και μοναδικά καταστήματα. Μπορείτε εύκολα να χαθείτε σε έναν ευχάριστο περίπατο μέσα στα γοητευτικά δρομάκια που συνδέουν τα 4 κύρια κανάλια.

Tο Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken, το οποίο στεγάζετε σε ένα ιστορικό ζυθοποιείο, το πρώτο που παρήγαγε την μπύρα Heineken. Το ζυθοποιείο αποτελούσε το βασικό χώρο παραγωγής της μπύρας μέχρι και το 1867, όταν και αντικαταστάθηκε από έναν νεότερο μοντέρνο χώρο στα προάστια της πόλης. Το 1991 το ζυθοποιείο άνοιξε της πύλες του ως κέντρο πληροφόρησης του κοινού και μετά την μεγάλη του εμπορική επιτυχία αναβαθμίστηκε το 2001, ενώ με την σημερινή του μορφή λειτουργεί μετά την ανακαίνιση του το 2008. Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, τα ιστορικά χειροποίητα αντικείμενα, την εξερεύνηση του προϊόντος, τη δειγματοληψία και τα διαδραστικά εκθέματα σχετικά με τη τεχνολογία της σύγχρονης παραγωγής μπύρας. Με το εισιτήριο που κοστίζει 18€, θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε τρείς μπύρες της ομώνυμης ζυθοποιίας, εντελώς φρέσκες αφού είναι το περισσότερο τριών ημερών. Τέλος, μπορείτε να τυπώσετε ένα μπουκάλι Heineken με το όνομα σας, να χαράξετε κάτι σε κάποιο ποτήρι και να αγοράσετε δεκάδες αναμνηστικά όλων των ειδών από το gift shop στο ισόγειο.

 

Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο Grasshoper (Oudebrugsteeg 16 Ground floor, 1012 JP Amsterdam The Netherlands) με θέα στα κανάλια του Άμστερνταμ!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών-Ελ. Βενιζέλος
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Καθημερινά ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

ΗΜΕΡΕΣ 4
ΠΤΗΣΕΙΣ Πτήσεις με KLM ή Aegean Airlines
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια με KLM ή Aegean Airlines 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*
Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης
Εκδρομή στο ψαροχώρι Βόλενταμ Επίσκεψη σε Φάρμα Τυριών & συνοδεία στο Coster Diamonds

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων €180
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Είσοδοι μουσείων / μνημείων

Κόστος αποσκευής για πτήσεις KLM (€90 το άτομο) & A3 (€60 το άτομο)  [σύμφωνα με την ισχύουσα τιμολόγηση]

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό
 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.
  • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Additional information

ΞενοδοχείοNovotel 4*
1

Αθήνα – Άμστερνταμ

1η μέρα: Αθήνα – Άμστερνταμ: Άφιξη στο αεροδρόμιο “Schiphol”, συνάντηση με τον Ελληνόφωνο ξεναγό & μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου θα σας δοθούν οι πρώτες απαραίτητες πληροφορίες αναγνώρισης της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας. Εν τούτοις  ο αρχηγός μας θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει στο ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Dam, περπατώντας σε μια πόλη , όπου τα μαγευτικά κανάλια και τα εμβληματικά στενά αρχοντικά συνθέτουν την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου. Τα διάσπαρτα διεθνή εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα ολόγυρα θα μας γεμίσουν ιδέες, ενώ τα ιδιαίτερα σπίτια μέσα στα κανάλια και οι φωτισμένες γέφυρες θα είναι αφορμή για όμορφες φωτογραφίες! Αμέσως μετά μπορείτε  να συνεχίσετε την διασκέδαση σας στις τυπικές ολλανδικές παμπ ή στα εστιατόρια της περιοχής. (Μετάβαση με τραμ ή μετρό, έξοδα ατομικά, και υπόδειξη στον τρόπο χρήσης του).
2

ξενάγηση πόλης - παραδοσιακή Φάρμα τυριών & CosterDiamonds

2η μέρα: Άμστερνταμ (ξενάγηση πόλης, Βόλενταμ, παραδοσιακή Φάρμα τυριών & Coster Diamonds): Πρόγευμα και πανοραμική περιήγησή στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας! Θα περιηγηθούμε στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ και θα απολαύσουμε την απόλυτη αρμονία του περιβάλλοντος κατά μήκος του διάσημου ποταμού Άμστελ. Δίπλα στις γαλήνιες όχθες συναντάμε όμορφες παράκτιες κατοικίες, χαρακτηριστικά πλεούμενα και έναν από τους πιο όμορφους ανεμόμυλους της περιοχής. Διασχίζοντας τον ποταμό παρατηρούμε το εντυπωσιακό γήπεδο ‘Stadium Arena’ έδρα της τοπικής ομάδας ‘Ajax’. Ακολουθεί το διάσημο ψαροχώρι του Βόλενταμ, όπου περιπλανώμενοι στα στενά σοκάκια και το γραφικό του λιμανάκι θα περπατήσουμε δίπλα σε πολύχρωμα καταστήματα λαϊκής τέχνης και παραδοσιακά μπιστρό/καφέ που σερβίρουν τοπικές λιχουδιές. Ο περίπατος στην προκυμαία, θα μας αποκαλύψει όλα τα σημεία εκείνα, όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά προϊόντα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι τους για της αγορές του Άμστερνταμ. Η εμπειρία για την ζωή στην Ολλανδική ύπαιθρο ολοκληρώνεται επισκεπτόμενοι μια τοπική φάρμα τυριών, όπου εκεί ‘η μικρή Ολλανδέζα’ ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας παρουσιάσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά. Στη συνέχεια σειρά έχει το εξαιρετικό και νόστιμο! μέρος της επίσκεψης μας, καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τους αμέτρητους συνδυασμούς των γεύσεων τους. Ολοκληρώνουμε στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία των μουσείων σε ένα από τα παλαιότερα αδαμαντοποιεία της πόλης, τον γνωστό οίκο ‘Coster Diamonds’. Το Άμστερνταμ εκτός από τις τουλίπες, το τυρί και τα αλλά προϊόντα για τα οποία είναι γνωστό, φημίζεται εξίσου για την κοπή διαμαντιών, όντας μια από τις ‘Παγκόσμιες πρωτεύουσες’ επεξεργασίας, φιλοξενώντας τους μεγαλύτερους οίκους διαμαντιών παγκοσμίως. Θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία παραγωγής από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε ιστορικά κοσμήματα καθώς και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή του οίκου. Αμέσως μετά όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί επίσης κάποιο από τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijksmuseum (Εθνική Πινακοθήκη) ή Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) που βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Απόγευμα ελεύθερο.
3

Άμστερνταμ - προαιρετική εκδρομή Rotterdam

3η μέρα : Άμστερνταμ (προαιρετική εκδρομή Rotterdam – Delft – Den Haag): Η σημερινή μέρα σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείτε (κόστος ατομικό €90 για min συμμετοχή 4 άτομα) το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου, το Ρόττερνταμ, το πανέμορφο Ντελφτ και την έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων, τη Χάγη. Το Ρόττερνταμ με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα, τις εντυπωσιακές γέφυρες «Willem» γνωστή ως χρυσή γέφυρα και «Erasmus» η γέφυρα που ενώνει τον Βορρά με τον Νότο της πόλης, γνωστή και ως De Zwaan (ο κύκνος) λόγω του σχήματός της. Θα συνεχίσουμε με το Ντελφτ την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της, που αποτελείται από σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς, θαυμάσια δημόσια κτίρια, υπαίθριες αγορές και έναν εκπληκτικό αριθμό μουσείων. Τελευταία στάση της σημερινής προαιρετικής μας εκδρομής, η Χάγη. Η μεγαλύτερη Ολλανδική πόλη στην Βόρεια θάλασσα, η έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο Παλάτι της Ειρήνης, τις Πρεσβείες και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία.
4

Άμστερνταμ

4η μέραΆμστερνταμ – Shopping Experience – Αθήνα: Πρόγευμα και χρόνος διαθέσιμος μέχρι τη πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα. Απολαύστε τα ψώνια σας στις φημισμένες αγορές της πόλης. Ξεκινήστε από την Kalverstraat (πρώτος εμπορικός πεζόδρομος της Ευρώπης μετά  τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) ή την P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας. Μια βόλτα στην περιοχή Jordaan (Γίορντάν) και στους φημισμένους ‘Εννέα δρόμους’ (9 Straatjes) με τα μικρά εμπορικά θα σας αποκαλύψει την ομορφιά των καναλιών σε ένα από τα γραφικότερα σημεία της πόλης. Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα στην πλατεία Dam όπως το Bijenkorf και το Magna Plaza (βρίσκεται στο πρώην κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου, χτισμένο το 1895) μπορείτε να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική τους και να βρείτε πληθώρα προϊόντων απολαμβάνοντας παράλληλα ένα καφέ ή γεύμα. Περαιτέρω επιλογές, όπως επίσκεψη στον ζωολογικό ή τον βοτανικό κήπο στο μητροπολιτικό πάρκο, σε κάποιο από τα πολλά μουσεία, γκαλερί, τα πολύχρωμα εμπορικά μαγαζιά, το παζάρι των λουλουδιών και τις υπαίθριες αγορές, για να ζήσετε την ατμόσφαιρα του Άμστερνταμ μέσα από τους κατοίκους του. Απολαύστε την Πόλη μέχρι τη μεταφορά σας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

Τιμοκατάλογος

Ξενοδοχείο Novotel 4* ή παρόμοιο
Κατ’ άτομο

σε Δίκλινο

650 €
Μονόκλινο 800 €
Παιδικό έως 11 ετών 620 €

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική