Χριστούγεννα *Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Με δύο ολοκαίνουργιες παραγωγές για όλη την οικογένεια ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα φετινά Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:

το ροκ μιούζικαλ «Σκρουτζ», με πρωταγωνιστή τον Πάνο Μουζουράκη

και την παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι» από τον Θίασο του σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά.

Στις 21 Δεκεμβρίου, κάνει πρεμιέρα η ολοκαίνουργια γιορτινή παραγωγή του Ηλία Καρελλά «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι», ο οποίος φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Μέγαρο, με επιτυχημένες παραστάσεις θεάτρου σκιών… πάντοτε μετά μουσικής! Η παράσταση παρουσιάζεται επίσης στις 23 Δεκεμβρίου καθώς και από τις 25 έως τις 30/12. Σε αυτή την κωμωδία, στην οποία η ελληνική παράδοση συναντά τη γαλλική κουλτούρα, ο Καραγκιόζης και η παρέα του θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο με τις εξαφανισμένες γαλοπούλες και θα γνωρίσουν στην Πόλη του Φωτός μια γαλλίδα Γαλοπούλα-αρτίστα που ξεσηκώνει τα πλήθη (Τζώρτζια Κεφαλά)! Μαζί τους, οι μουσικοί Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα), Λουκάς Μεταξάς (σετ κρουστά), Γλαύκος Σμαριανάκης (βιολί), Χάρις Τσαλπαρά (ακορντεόν) και Κώστας Τσαρούχης (κοντραμπάσο).

Συμπαραγωγή: Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο 2022 – 2023

Εκτός από μουσικοθεατρικές παραστάσεις, το γιορτινό πρόγραμμα έχει και πολλή μουσική: δύο συναυλίες με την Παιδική Χορωδία Αγοριών Μότσαρτ της Βιέννης, το καθιερωμένο εορταστικό ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με την Ουρανία Γκάσιου, αλλά και το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που επέλεξε να μας παρουσιάσει, αυτή τη χρονιά, τραγούδια και αποσπάσματα από τα ωραιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Η προπώληση άρχισε, εξασφαλίστε εγκαίρως τις θέσεις σας για τις πιο λαμπερές χριστουγεννιάτικες βραδιές!

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, θα αντηχήσουν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης οι υπέροχες φωνές της Παιδικής Χορωδίας Αγοριών Μότσαρτ της Βιέννης. Τα νεαρά μέλη του ιστορικού αυστριακού συνόλου, τα οποία είναι μεταξύ οκτώ και είκοσι ενός ετών, έχουν στις αποσκευές τους μερικά από τα ομορφότερα παραδοσιακά τραγούδια της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, ενώ θα τραγουδήσουν και τα δικά μας ελληνικά κάλαντα! Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται επίσης γνωστά έργα μεγάλων συνθετών: Πέρσελ, Ντιαμπέλλι, Φρανκ και Μότσαρτ… φυσικά! Στη μουσική διεύθυνση, ο αυστριακός καθηγητής φωνητικής τέχνης Πέτερ Λανγκ. Συμπαραγωγή: Λυκόφως ΑΜΚΕ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Λίγες μέρες μετά, στις 21 Δεκεμβρίου, κάνει πρεμιέρα η ολοκαίνουργια γιορτινή παραγωγή του Ηλία Καρελλά «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι», ο οποίος φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Μέγαρο, με επιτυχημένες παραστάσεις θεάτρου σκιών… πάντοτε μετά μουσικής! Η παράσταση παρουσιάζεται επίσης στις 23 Δεκεμβρίου καθώς και από τις 25 έως τις 30/12. Σε αυτή την κωμωδία, στην οποία η ελληνική παράδοση συναντά τη γαλλική κουλτούρα, ο Καραγκιόζης και η παρέα του θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο με τις εξαφανισμένες γαλοπούλες και θα γνωρίσουν στην Πόλη του Φωτός μια γαλλίδα Γαλοπούλα-αρτίστα που ξεσηκώνει τα πλήθη (Τζώρτζια Κεφαλά)! Μαζί τους, οι μουσικοί Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα), Λουκάς Μεταξάς (σετ κρουστά), Γλαύκος Σμαριανάκης (βιολί), Χάρις Τσαλπαρά (ακορντεόν) και Κώστας Τσαρούχης (κοντραμπάσο). Συμπαραγωγή: Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δεύτερη πρεμιέρα στη σκηνή του Μεγάρου, τα φετινά Χριστούγεννα, με το ροκ μιούζικαλ «Σκρουτζ» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου και βασίζεται στη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς, μια από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως. Πρωταγωνιστής δεν είναι ο πασίγνωστος μίζερος γερο-Σκρουτζ, αλλά ένας ξιπασμένος, ξεπεσμένος και δύστροπος αστέρας της μουσικής, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πάνος Μουζουράκης. Στη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Χρήστος Σουγάρης. Την πρωτότυπη μουσική του έργου συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής. Τους στίχους υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Οι χορογραφίες είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Ελένη Μανωλοπούλου, και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Την ορχήστρα διευθύνει ο Τάσος Συμεωνίδης. Συμμετέχει πολυμελής θίασος ηθοποιών και τραγουδιστών σε ρόλους-έκπληξη. Συμπαραγωγή: Λυκόφως ΑΜΚΕ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Ουρανία Γκάσιου αποκαλύπτει και φέτος το επιβλητικό εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου, σύμβολο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του, μέσα από ένα πρόγραμμα με έργα Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, Φέλιξ Μέντελσον, αλλά και γάλλων ρομαντικών συνθετών (Φρανκ, Γκριζόν). Λαμβάνει μέρος η μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου.

Το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Ορχήστρας in Residence του Μεγάρου, επιστρέφει στις 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, έχοντας ως θεματικό του άξονα, αυτή τη χρονιά, το μιούζικαλ. Στο πρόγραμμα αυτής της λαμπερής βραδιάς, μελωδίες που άφησαν εποχή στο Μπρόντγουεϋ της Νέας Υόρκης και στο Ουέστ Εντ του Λονδίνου, ερμηνευμένες από εκλεκτούς έλληνες καλλιτέχνες: τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, τη μετζοσοπράνο Νάντια Κοντογεώργη, τον τενόρο Γιάννη Καλύβα και τον μπάσο Γιώργο Παπαδημητρίου. Στο πόντιουμ, ο Μιχάλης Οικονόμου. Συμπαραγωγή: ΚΟΑ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εκτός όμως από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις αίθουσές του, το Μέγαρο θα φιλοξενήσει και φέτος στα φουαγιέ του Μεγάρου εκδηλώσεις με γιορτινές μελωδίες που θα παρουσιάσουν στο κοινό ανερχόμενα συγκροτήματα από ωδεία και μουσικά σχολεία της Αττικής (είσοδος ελεύθερη).