Πράγα TOP 9 !

Καθεδρικός του Αγίου Βίτιου // Ιδιαίτερα ξεχωριστός είναι ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτιου με την πλούσια διακόσμησή του, αλλά και το Παλιό Βασιλικό Παλάτι (1135) με την αίθουσα στέψης, που ακόμη χρησιμοποιείται για την ορκωμοσία των νέων προέδρων.

Xριστουγεννιάτικα παζάρια // Τα φημισμένα χριστουγεννιάτικα παζάρια που λειτουργούν μέχρι την Πρωτοχρονιά. Τα μεγαλύτερα από αυτά στήνονται στην πλατεία της Παλαιάς Πόλης και στην πλατεία Wenceslas γύρω από τα τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα χιλιάδες λαμπάκια.

Το αστρονομικό ρολόι // Το αστρονομικό ρολόι του 1400 που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης. Ξεχωρίζει για τους Αποστόλους που εμφανίζονται στα μπλε παραθυράκια στο πάνω μέρος του ρολογιού. Από αυτό συνήθιζε να βλέπει την ώρα ο Μότσαρτ όταν επισκεπτόταν την Πράγα.

 «Cαfe Savoy» // Bρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Μολδάβα, στην περιοχή της Μala Strana. Αγαπημένο στέκι συγγραφέων και καλλιτεχνών, σε μια τοποθεσία γεμάτη εκπληκτικά μπαρόκ ανάκτορα του 17ου και του 18ου αι., σήμερα προσφέρει έναν άψογο συνδυασμό ντιζάιν και ιστορίας.

« Cafi Νouveau» // Το εσωτερικό του είναι επιπλωμένο με αυθεντικά παλιά έπιπλα και εβένινα τραπέζια.

Το σπίτι του Κάφκα // Από την άλλη πλευρά του Μολδάβα δεσπόζει το Κάστρο, με τον Καθεδρικό του Αγίου Βίτου και το «χρυσό σοκάκι» με τα πολύχρωμα σπιτάκια. Σε αυτόν τον δρόμο ζούσαν κάποτε οι αλχημιστές, όλοι στην υπηρεσία του βασιλιά, ενώ αργότερα μετατράπηκε σε στέκι καλλιτεχνών. Στο νούμερο 22, θα δείτε το σπίτι του Κάφκα.   Αν θέλετε απλώς να διασχίσετε το κάστρο, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ για να μπείτε σε κτίρια και μουσεία θα πληρώσετε εισιτήριο. Εδώ φυλάσσονται και τα κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας. Για μια ολοκληρωμένη περιήγηση χρειάζεστε 2 με 3 ώρες.

Μάλα Στράνα// Κατηφορίζοντας τον λόφο προς το ποτάμι θα διασχίσετε τους δρόμους της Μάλα Στράνα, η οποία τον Μεσαίωνα στέγαζε πολυτελείς κατοικίες και παλάτια. Εδώ θα δείτε πολλά κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες ανάμεσα σε επαύλεις που χάνονται στους κατάφυτους κήπους τους. Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τον λόφο όπου βρίσκεται ο πύργος Πέτρζιν (60 μέτρων), μια μικρογραφία του Αϊφελ.

Η γέφυρα του Καρόλου// Πεντακόσια είκοσι δύο μέτρα, καλυμμένα με αμμόλιθο Βοημίας, μετρά η αψιδωτή γέφυρα του Καρόλου, η οποία κοσμείται με αγάλματα και γλυπτά καθ’ όλο το μήκος της. Πλανόδιοι μικροπωλητές, μουσικοί και ζωγράφοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της ολοκληρώνοντας την πανέμορφη εικόνα.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας // Δεν νοείται να έρθετε μέχρι εδώ και να μην παρακολουθήσετε μια παράσταση του φημισμένου θεάτρου (είδος παντομίμας που βασίζεται στην ψευδαίσθηση). Το ιδιαίτερο αυτό είδος γεννήθηκε στην Πράγα και οι πιο γνωστές καλλιτεχνικές ομάδες είναι των Image Theatre, National Black Light Theatre και Jiri Srnec Black Light Theatre οf Prague.

Comments

Leave a Reply