Λονδίνο – TOP 11 !

TOP 11 !

Big Ben (Πύργος του Ρολογιού) // Μην αρκεστείτε στην εξωτερική όψη του και του παλατιού Westminster. Πάρτε µέρος στις ξεναγήσεις που πραγµατοποιούνται κάθε Σάββατο και µπείτε στα άδυτα του ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου.

Tower Bridge // Θαυµάστε τις εκθέσεις που διοργανώνονται στους χώρους της και εν συνεχεία γευµατίστε σε κάποιο από τα εστιατόρια που προσφέρουν και εκπληκτική θέα τόσο στο Λονδίνο όσο και στον Τάµεση.

St. Catherine Dock // Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, ωστόσο βρίσκεται πολύ κοντά στην Tower London. Ο λόγος για το St. Catherine Dock κοντά στον Τάµεση. Σε αυτή τη µαρίνα θα έρθετε για να χαζέψετε τα εντυπωσιακά σκάφη που βρίσκονται αραγµένα, αλλά και για καφέ ή γεύµα στα cafes και τα εστιατόρια που βρίσκονται εδώ (µε τιµές για όλα τα βαλάντια).

Madame Tussads // Μια επίσκεψη στο µουσείο κέρινων οµοιωµάτων Madame Tussads, στο Marylebone, θεωρείται must για να φωτογραφηθείτε δίπλα στους διάσηµους αστέρες της καλλιτεχνικής, και όχι µόνο, σκηνής.

The London Eye // Για να απολαύσετε το Λονδίνο αφ’ υψηλού ο προορισµός σας είναι ένας: The London Eye. Ο ψηλότερος τροχός του κόσµου βρίσκεται δίπλα στο Κοινοβούλιο και σας προσφέρει 30′ «πτήση» πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα µέσα στις 32 κάψουλές του.

Harrods , Selfridges // Οι αµετανόητοι λάτρεις του shopping φυσικά και θα βρεθείτε στα κορυφαία εµπορικά Harrods (για τους πιο ροµαντικούς) και Selfridges (για τους πιο µοντέρνους).

Soho // Γνωστό τοις πάσι για το έντονο nightlife. Αν, ωστόσο, είστε πιο πρωινοί τύποι, εδώ θα έρθετε για να ζήσετε από κοντά την πολιτιστική του δραστηριότητα, η οποία παρουσιάζει έντονη κινητικότητα σε θεατρικές παραστάσεις, κινηµατογραφικές προβολές, εκθέσεις σε γκαλερί και πινακοθήκες.

Βρετανικό Μουσείο // Ποιος δεν θα ήθελε να θαυµάσει από κοντά τα Μάρµαρα του Παρθενώνα; Το Βρετανικό Μουσείο σάς δίνει την ευκαιρία να περιεργαστείτε από κοντά το ελληνικό µεγαλείο.

Ανάκτορο του Βuckingham // Οργανώστε έτσι το πρόγραµµά σας ώστε στις 11:00 να βρίσκεστε έξω από το Ανάκτορο του Βuckingham. Μπορεί να µην έχετε τη δυνατότητα να µπείτε στη βασιλική κατοικία της χώρας, ωστόσο το θέαµα µε την αλλαγή της φρουράς έξω από αυτή είναι άκρως εντυπωσιακό (τουλάχιστον για τους «πρωτάρηδες» τουρίστες).

Hyde Park // Ξεφύγετε λίγο από τους πολύβουους δρόµους και τις κατάµεστες από κόσµο πλατείες και κάντε ένα break… πράσινο. Το Hyde Park, στην καρδιά της πόλης, αποτελεί πραγµατική όαση για ντόπιους και επισκέπτες, µε περισσότερα από 4.000 δέντρα, χώρο για ιππασία, µια λίµνη και ένα λιβάδι.

Natural History Museum // Αν είστε λάτρεις των µουσείων, ένα πέρασµα από το Natural History Museum, από τα πιο δηµοφιλή του Λονδίνου, σίγουρα θα το κάνετε. Από τα αδιαµφισβήτητα highlights του η συλλογή δεινοσαύρων.

Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου // Γίνετε για λίγο παιδιά µέσα από την επίσκεψή σας στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου, στο Marylebone, στο βορειοανατολικό τµήµα του Regent’s Park. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά λιοντάρια της Ασίας, τις χελώνες Galapagos (τις µεγαλύτερες σε όλον τον κόσµο) και γορίλες των αφρικανικών δασών. Μια επίσκεψη εκεί πραγµατικά αξίζει, ειδικά αν έχετε µαζί σας τα πιτσιρίκια. Ο κήπος είναι τεράστιος (υπολογίστε περίπου 3-4 ώρες για να τον διασχίσετε όλον), ενώ αρκετές γωνιές του είναι πολύ πρωτότυπες. Εκεί θα βρείτε και εκδηλώσεις για τους λιλιπούτειους συνοδούς σας.

Oxford Street // Μην παραλείψετε να περπατήσετε κατά µήκος του πιο εµπορικού δρόµου της βρετανικής µητρόπολης, που δεν είναι άλλος από την Oxford Street. Αξίζει ακόµα κι αν αρκεστείτε σε απλό «window shopping», χαζεύοντας τις λαµπερές βιτρίνες γνωστών αλυσίδων (Marks & Spencer, Zara κ.ά.) που παρατάσσονται η µία δίπλα στην άλλη σε µια διαδροµή 1,5 χλµ. Εκτός από τα απλά εµπορικά καταστήµατα, εδώ θα συναντήσετε και πολυκαταστήµατα, µε πιο γνωστό του Selfridges.